Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2022 is van 22 tot en met 26 augustus 2022

Programma

De Timmerweek
Bij het Timmerdorp wordt er natuurlijk elke dag getimmerd. Daarnaast worden er ook andere dingen georganiseerd. Wat en wanneer kunt u hieronder lezen.

Maandag:
Op deze eerste dag van de timmerweek mogen de kinderen om 9.15 het terrein op. De kinderen kiezen eerst zelf een hut uit. Er mogen twee tot en met zes kinderen in een hut. Zodra alle kinderen een hut gekozen hebben wordt het Timmerdorp geopend en gaat de vlag omhoog. Dat is het teken dat de kinderen mogen beginnen met timmeren. Tussen de middag gaan de kinderen allemaal naar huis, om in de middag weer verder te gaan met het bouwen van de hut.

Dinsdag:
Vanaf 9 uur mogen de kinderen weer beginnen met timmeren. Voor de middagpauze wordt er gezorgd dat alle hutten hun eerste bouwvergunning hebben. Hiermee krijgen ze een dak/verdieping op hun hut. Tussen de middag mogen de kinderen in hun hut blijven om te lunchen. Er mag niet worden getimmerd omdat ook de leiding moet eten. Na de pauze wordt er weer verder getimmerd.

Woensdag
Ook vandaag wordt er vanaf 9 uur getimmerd. Woensdag, donderdag en vrijdag kan er door de kinderen geknutseld worden. Denk aan het maken van een timmerkist of een vlag. De kinderen die dat willen kunnen 's middags meedoen aan een extra activiteit. Elk jaar organiseert een vereniging uit Castricum een clinic waar de kinderen aan mee mogen doen. In de afgelopen jaren is dit gedaan door onder andere de rugby en de scouting. De kinderen die niet mee willen doen mogen deze middag gewoon timmeren.

Donderdag
Naast het timmeren kan er op donderdagochtend ook geknutseld en gevoetbald worden. De kinderen die mee willen doen met het voetbaltoernooi moeten zich daarvoor inschrijven. Na de pauze is het tijd voor de barbecue. Hier doen alle kinderen aan mee. Er wordt 's middags dus ook niet getimmerd. Alle kinderen krijgen wat stukjes vlees, drinken en een bakje pannenkoekenmix. Zelf mag je ook nog wat lekkers meenemen. Ook een pan moet je van thuis meebrengen. Als je jonger bent dan 10 jaar moet er begeleiding van een ouder of verzorger zijn tijdens de barbecue. Na de barbecue zijn de kinderen vaak eerder klaar. Zij hoeven dan niet tot 15.30 uur te blijven.

Vrijdag
Op deze laatste timmerdag wordt er 's ochtends nog getimmerd. Er wordt niet meer veel de hoogte ingebouwd, omdat er 's middags gesloopt moet worden. Tussen de middag blijven alle kinderen op het veld eten. Na de pauze worden eerst de hoogste hutten omgetrokken. Daarna begint het slopen. Luister goed naar de leiding, zij weten precies wat er moet gebeuren. Ook tijdens het slopen geld dat de kinderen onder de 10 begeleiding van een ouder of verzorger moeten hebben. 
Als het weer goed genoeg is wordt 's avonds de leidingtoren met de houtstapel in de fik gestoken. Dit begint om 19.30. 's Middags wordt u op het veld en via internet op de hoogte gebracht of de fik door zal gaan.