Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Programma

De Timmerweek
Bij het Timmerdorp wordt er natuurlijk elke dag getimmerd. Daarnaast worden er ook andere dingen georganiseerd. Wat en wanneer kunt u hieronder lezen.

Maandag:
Op deze eerste dag van de timmerweek mogen de kinderen om 9.15 het terrein op. De kinderen kiezen eerst zelf een hut uit. Er mogen twee tot en met zes kinderen in een hut. Zodra alle kinderen een hut gekozen hebben wordt het Timmerdorp geopend en gaat de vlag omhoog. Dat is het teken dat de kinderen mogen beginnen met timmeren. Tussen de middag gaan de kinderen allemaal naar huis, om in de middag weer verder te gaan met het bouwen van de hut.

Dinsdag:
Vanaf 9 uur mogen de kinderen weer beginnen met timmeren. Voor de middagpauze wordt er gezorgd dat alle hutten hun eerste bouwvergunning hebben. Hiermee krijgen ze een dak/verdieping op hun hut. Tussen de middag mogen de kinderen in hun hut blijven om te lunchen. Er mag niet worden getimmerd omdat ook de leiding moet eten. Na de pauze wordt er weer verder getimmerd.

Woensdag
Ook vandaag wordt er vanaf 9 uur getimmerd. Woensdag, donderdag en vrijdag kan er door de kinderen geknutseld worden. Denk aan het maken van een timmerkist of een vlag. Daarnaast wordt er soms nog iets extra's georganiseerd, en anders wordt er lekker aan de hutten gebouwd.

Donderdag
Naast het timmeren kan er op donderdagochtend ook geknutseld en gevoetbald worden. De kinderen die mee willen doen met het voetbaltoernooi moeten zich daarvoor inschrijven. Na de pauze is het tijd voor de barbecue. Hier doen alle kinderen aan mee. Er wordt 's middags dus ook niet getimmerd. Alle kinderen krijgen wat stukjes vlees, drinken en een bakje pannenkoekenmix. Zelf mag je ook nog wat lekkers meenemen. Ook een pan moet je van thuis meebrengen. Als je jonger bent dan 10 jaar moet er begeleiding van een ouder of verzorger zijn tijdens de barbecue. Na de barbecue zijn de kinderen vaak eerder klaar. Zij hoeven dan niet tot 15.30 uur te blijven.

Vrijdag
Op deze laatste timmerdag wordt er niet meer getimmerd, het is namelijk tijd om om de hutten te slopen. Hier moeten alle kinderen bij aanwezig zijn, en per hut één volwassene om te helpen. Eerst worden de hoogste hutten omgetrokken. Daarna begint het slopen. Luister goed naar de leiding, zij weten precies wat er moet gebeuren. Zodra het veld netjes opgeruimd is kunnen de kinderen naar huis. Help dus ook mee als je eigen hut al gesloopt is. Alles moet netjes zijn voordat we kunnen afsluiten. Na het uitdelen van een klein aandenken is het Timmerdorp voorbij.