Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Een aantal hutten op deze dinsdag

Dinsdag 13 augustus 2013

Zo, vandaag ben ik wat vroeger dan gister. Toen zat ik ’s avonds nog te schrijven, en nu heb ik mooi voor het eten nog tijd om dit verslag te typen. Het is altijd wel lekker, als ik dit verslag maak heb ik mooi uitzicht over het Timmerdorpterrein, dus kan ik ondertussen rustig alle hutten bekijken. Ik kan je vertellen dat het er alweer heel anders uit ziet dan gister! Toen waren alle hutjes nog best laag, ondertussen zie ik al heel veel tweede verdiepingen, en zelfs een klein aantal derde verdiepingen! Het gaat al snel! Als ik een beetje om het hoekje van de Regelkeet (daar zit ik in) kijk, zie ik zelfs twee glijbanen! Echt heel erg leuk!

Vandaag was weer een leuke dag! Helaas was er iets meer regen dan gister, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben een paar keer moeten schuilen, maar voor de rest kon er lekker doorgetimmerd worden.

Vanmorgen konden jullie je allemaal inschrijven voor het voetbaltoernooi en een bootcamp. Het voetbaltoernooi spreekt voor zich, maar die bootcamp verdient wel wat uitleg. Iemand van Bodystyle komt dan namelijk helpen bij het afleggen van een parc ours, waarvoor je moet rennen, springen, klimmen, kruipen, eigenlijk van alles en nog wat. Het duurt een half uur, en mij is beloofd dat je na een half uur ook echt wel even moe bent! Ik ben erg benieuwd. Samen met Simone en nog meer mensen uit de leiding kom ik ook helpen, dus dat wordt gezellig.

In de middagpauze vandaag hadden jullie echt wel mazzel! Er kwam een echte patatboer, die voor iedereen patat met saus had! De kinderen en de leiding zaten allemaal te smullen (soms wel met een beetje natte patatjes als je ermee door de regen moest rennen, maar ach...). Helaas is toen de stroom ook even uitgevallen, wat ervoor zorgde dat de radio en de webcam het een tijd niet gedaan hebben. Dat was voor alle kijkers en luisteraars natuurlijk erg jammer. Hopelijk werkt alles morgen weer goed mee.

Dan heb ik vandaag nog wel een leuk persoonlijk verhaal. Ik heb vandaag balken getimmerd bij een hut, maar dat was nog best een uitdaging. Het begon ermee dat ik onder aan de hut stond en al beloofd had dat ik zou helpen met de balken. De kinderen in deze hut hadden geen trap getimmerd, en vonden dat ik binnendoor moest. Ik zag eigenlijk meteen al dat ik niet door het gat tussen de deur en de balk zou passen, maar de kinderen wisten mij te overtuigen dat het toch wel zou lukken. Dus ik omhoog, nou, dat ging best even goed, tot ik uiteindelijk wel ‘klem’ zat met m’n billen! Gelukkig kon ik nog terug naar beneden. Maar ja, hoe kwam ik dan omhoog? Nou, gelukkig konden deze timmeraars een trap lenen van een buurhut, dus kwam het allemaal toch nog goed. Met veel pijn en moeite hebben ze de grote leidingspijkers in de balken geslagen (ja, dat is soms nog best een zwaar werk!), en ik zie vanuit mijn plekje nu dat er zelfs al een deur op zit! Gelukkig maar!

Voor mij is het nu lekker etenstijd, en ik denk dat veel van jullie ook lekker aan het eten zijn!
Slaap maar weer lekker vanavond, en ik zie jullie morgenochtend! Dan gaan we weer lekker timmeren, bootcampen, lezen, eten, plassen, gewoon weer een echte Timmerdorpdag!

Bekijk alle dag verslagen