Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Alle kinderen onder de leidingluifel

Dinsdag 17 augustus 2010

Ah bah, wat was het vandaag vies weer zeg! Gelukkig was het wel erg gezellig met z'n allen onder de leidingluifel. Ik heb een heleboel kinderen gezien, een heleboel kinderen gesproken en een heleboel ouders heen en weer zien rijden voor droge kleren. Want dat is natuurlijk wel belangrijk. Als je de hele dag in je kletsnatte kleding rondloopt ben je morgen ziek en kan je de rest van de week niet timmeren. Dat zou erg jammer zijn! Gelukkig kon er vandaag ook nog wel getimmerd worden. Ik heb een boel dingen zien gebeuren vandaag, dus ik zal hieronder even een lijstje maken:
- Alle hutten kregen de eerste deur op hun hut. Die deur krijg je pas als je een bouwvergunning hebt. En een bouwvergunning krijg je pas als je vier dwarsbalken hebt, en je hut stevig genoeg is. Omdat jullie vandaag tussen de middag over mochten blijven moest iedereen een dak hebben, zodat jullie droog konden zitten. Helaas ging 't zo hard regenen dat zelfs de deuren niet meer genoeg waren.
- Toen iedereen een eerste verdieping had mocht er verlengd worden. Ik had geen flauw idee wat dat was, dus dat heb ik even aan René van de leiding gevraagd. Hij heeft me uitgelegd dat de palen waar je hut aan gebouwd wordt niet lang genoeg zijn voor een tweede verdieping. Daarom moeten die palen langer gemaakt worden met dikke stevige balken. Dit noem je verlengen. De leiding moet daarbij helpen, omdat zij de enige echte ‘leidingspijkers' hebben. Deze spijkers zijn net even wat langer dan de spijkers waar jullie mee timmeren, dus kunnen de balken steviger vast getimmerd worden. Ik heb vandaag in elk geval een heleboel leiding boven op hutten zien staan om de palen te verlengen, en dat zag er netjes uit! Morgen is de rest aan de beurt.
- Sommige hutten hebben vandaag zo doorgetimmerd dat ze zelfs al een tweede verdieping hebben! Dat betekent dus dat ze alweer nieuwe kruislatten en dwarsbalken op hun hut hadden zitten, en dat deze ook alweer stevig genoeg was voor een tweede bouwvergunning en dus een tweede deur.
- Ook is er vandaag ingeschreven voor Timmerdorp's got Talent. Morgenmiddag kunnen kinderen die dat willen iets laten zien op het podium. Misschien kan je wel goed jongleren, goed playbacken, goed goochelen of iets anders, iedereen kon zich vanmorgen inschrijven. Ik ben erg benieuwd wat iedereen morgen gaat doen! Tijdens de grote regenbui hoorde ik al dat twee stoere meiden een eigen dans gemaakt hadden, en die morgen laten zien!

Ik begin me steeds meer een echte leiding te voelen op het Timmerdorp, heb vandaag zelfs helpen verlengen bij een hut! Dat was wel even stoer, al zeg ik het zelf! Oh, en ik wil jullie ook nog even een keer vertellen dat jullie echt jullie verhalen en vragen aan de leiding in de Verslag van de Dag-bus moeten stoppen, die bij de leidingluifel staat! Het lijkt me erg leuk als jullie me een beetje kunnen helpen met het schrijven van het Verslag van de Dag!

Nou, lieve allemaal, slaap maar weer lekker vannacht, en laten we allemaal hopen op een lekker zonnetje voor tijdens het timmeren morgen!
H. Amer

 

Bekijk alle dag verslagen