Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Dinsdag 17 augustus 2021

Sorry, mijn verslagje is iets later deze keer! Ik was gisteravond zo slaperig na een dag hard timmeren dat ik lekker op tijd ben gaan slapen. Jullie misschien ook wel? Maar gelukkig heb ik deze ochtend wel tijd om nog even iets te schrijven over de heerlijke dag gister.

‘s Ochtends begon de dag goed, de lucht was een beetje grijs, maar het was wel droog. Er werd dan ook hard getimmerd door alle kinderen, met hulp van de leiding. Al snel zaten er verlengingen op de hutten, en ook al kruislatten voor de tweede verdieping! Helaas begon het in de pauze te regenen, en ging dat ook aan het begin van de middag nog door. Daardoor moesten we een paar keer met zijn allen schuilen, en kon er alleen nog maar op de grond getimmerd worden. Niemand mocht dus nog op de hutten, omdat alle verdiepingen glad geworden waren. Gelukkig kon er ook vanaf de grond nog veel getimmerd worden. Zo werden er afdakjes gebouwd, en zijn er veel hutten lekker dichtgetimmerd. Ook zie ik veel schommels, een glijbaan en mooie tafels en bankjes. Zo hebben we maar weer eens bewezen dat regen ons niet kan tegenhouden! Gelukkig maar, want in Nederland weet je nooit wat het weer gaat doen.

Ook vandaag staat ons weer een heerlijke dag te wachten. Deze ochtend wordt er lekker de hele ochtend getimmerd. Ook kunnen de kinderen die dat leuk vinden knutselen, of gewoon lekker even lezen in de leestent. Ik verwacht vandaag nog een aantal tweede verdiepingen te zien en misschien zelfs al de aanloop naar een aantal derde verdiepingen! Er wordt ook gewoon zo ontzettend hard en goed getimmerd. Ook zie ik veel heerlijke snoepjes waar van genoten wordt in alle verschillende hutten.

Daarover gesproken: gister werden we allemaal verwend door heerlijke kaasstengels die we gekregen hebben van Bakker Bart! Echt een heerlijke traktatie. De kaasstengels werden uitgedeeld door één van onze deelnemers, die gister jarig was! Met het hele dorp hebben we gezongen, en natuurlijk werd de jarige ook gefeliciteerd tijdens het uitdelen. Ook vandaag is er weer iemand jarig, zij kreeg zelfs een nieuwe hamer van haar hutgenootjes!

Vanmiddag zal er niet getimmerd worden, want dan gaan we een vossenjacht doen met alle kinderen en leiding! Ik ben heel benieuwd en heb er al ontzettend veel zin in!

Nu ga ik snel weer even helpen met timmeren. Hopelijk heb ik vanmiddag nog tijd om een verslagje over de rest van deze dag te schrijven, en anders zal ik dat sowieso morgenochtend doen! Hele fijne dag vandaag allemaal, en als je wil weten hoe het op het Timmerdorp is: kijk even naar onze webcam. Gister was er helaas even iets stuk, maar vandaag zou de livestream het weer moeten doen! Tot mijn volgende verslagje!

 

Bekijk alle dag verslagen