Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Veel dank aan De Toren en Rabobank Castricum!

Dinsdag 20 augustus 2019

Wat is er vandaag een boel gebeurd op het Timmerdorp! Ik moet even goed nadenken wat ik allemaal moet schrijven.

Het is in elk geval makkelijk om te beginnen bij vanmorgen. Ik werd wakker in de Regelkeet, dat is toch wel goed wakker worden hoor! Om 9 uur ging de vlag omhoog en begonnen we met timmeren. Ik heb de hele ochtend lekker getimmerd met Max, dat was gezellig! En we konden zowaar een rondje door het dorp lopen zonder dat iemand om onze hulp kwam vragen! Dat betekent dat er lekker veel leiding was om te helpen. Dat was ook wel goed te zien, want de hutten zijn alweer veel veranderd. Er zijn al een paar tweede verdiepingen, en er is ook al veel verlengd. Bij verlengingen wordt er met balken gezorgd dat de palen hoger worden, zodat er een extra verdieping op de hut kan.

We hadden vandaag hoog bezoek, van de burgemeester en de wethouder. Zij kwamen een kijkje nemen op ons Timmerdorp, en hebben alle hutten bekeken. Ik begreep zelfs van sommige kinderen dat de burgemeester via hun trap op de hut geklommen is. Stoer hoor!

We hadden vandaag heel veel mazzel, we kregen namelijk van Rabobank Castricum en Snackbar de Toren heerlijke kroketten. Ook kwam PinPin, de pinguin van de Rabobank, een kijkje nemen terwijl de kroketten uitgedeeld werden. Het was een goed begin van de lunchpauze.

Vandaag was ook de eerste dag dat alle kinderen op het veld mochten lunchen. Dat is heel gezellig, zeker met Timmerdorp Radio op de achtergrond. Ik zag allemaal heerlijke broodjes voorbij komen, en snoepjes, lekker drinken, iedereen zat heerlijk te genieten. Ook voor alle leiding is het belangrijk om tussen de middag even goed uit te rusten. Zo kan iedereen er ’s middags weer stevig tegenaan.

In de middag ben ik gaan timmeren met Guus, die heeft me flink afgemat! We hebben vooral veel geholpen met verlengingen op hutten. Om me heen zag ik iedereen weer lekker timmeren. Mooie hutten worden het hoor!

Oh, voordat ik het vergeet, jullie statiegeldflessen kunnen nog steeds ingeleverd worden op het veld, of bij Albert Heijn! Wij zijn ontzettend blij met elke fles die ingeleverd wordt. Misschien heb je er nog eentje liggen in de schuur?

Morgen gaan we weer lekker verder timmeren. Heb jij al bedacht wat je morgen wil gaan maken, of waar je hulp bij nodig hebt? Alle leiding gaat vanavond goed uitrusten, zodat ze morgen weer helemaal klaar zijn om een dag te timmeren. En wat voor lekkere lunch neem je mee? Ik moet nog even bedenken wat voor lekkers ik morgen ga eten. Misschien eet ik wel een lekker broodje hagelslag. Of ik haal een lekker croissantje bij de bakker. Goh, daar ga ik vanavond nog even goed over nadenken.

Slaap lekker allemaal, ik ga zo lekker douchen en dan helemaal schoon op tijd naar bed. Tot morgen!

Bekijk alle dag verslagen