Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

De foto volgt nog!

Dinsdag 23 augustus 2016

Zit ik dan, lekker in het zonnetje mijn verslagje te schrijven. Het was vandaag wel echt ontzettend warm zeg! Tijd om weer even kort te vertellen wat er vandaag allemaal gebeurd is.

Vanmorgen begonnen we met z'n allen weer met lekker timmeren. Het belangrijkste was dat alle hutten een dak zouden krijgen, zodat iedereen lekker in zijn hut kon zitten tijdens de pauze. Dat is gelukt! Alle hutten hadden een bouwvergunning voor een eerste verdieping, en sommige hutten waren zelfs al bezig met hun volgende verdieping. Bij veel hutten moet er eerst 'verlengd' worden. Dan worden er grote balken tegen de palen aan geslagen, zodat de hut hoger kan worden. Verlengen moet gedaan worden door mensen van de leiding, omdat de balken echt stevig vast moeten zitten. Een aantal hutten op het dorp hebben echt superhoge verlengbalken, wow!

Om 12 uur was het tijd om een broodje te eten. Ook werd er lekker veel gedronken, en dat is met dit weer ook erg belangrijk. Na een half uurtje klonken er opeens sirenes door het dorp. Gister schreef ik al over de leiding die teveel spijkers krom had geslagen, en de politie kwam deze mensen arresteren. Met hulp van alle kinderen konden Max, Willem, Govert en Mats gepakt worden, en werden ze meegenomen door de politie. De politie had alleen niet genoeg bewijs, en heeft ze alle vier weer vrij moeten laten. Op zich ook wel fijn, want daardoor konden ze vanmiddag weer helpen met timmeren.

In de middag is er ook weer lekker veel getimmerd. De hutten schieten de lucht in. Ook werden er nog lekkere snoepjes uitgedeeld. Ik heb geholpen op een hut met balken voor de tweede verdieping, en toen had ik de mazzel dat er een hele lieve moeder ijsjes uit kwam delen in die hut. Daar kon ik ook van mee genieten, heerlijk!

Nou, ik typ elke dag voor het eten, dus ik moet nu ook mijn verslagje stoppen om te gaan eten. Vandaag eet ik weer lekker op het Timmerdorpterrein, in het zonnetje.

Morgen weer een mooie timmerdag. Zorg voor veel water, want het is echt heel belangrijk om genoeg te drinken! Neem ook zonnebrand mee, want de zon gaat morgen nóg feller schijnen dan vandaag.

Slaap lekker, en ik zie jullie morgen allemaal weer. Ik kan jullie vertellen dat het weer echt een feestdag wordt! 

Bekijk alle dag verslagen