Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

De onthulling van het Markus Houtplein

Dinsdag 23 augustus 2022

Weer een dag voorbij, de tijd gaat toch altijd zo snel op het Timmerdorp! We hebben weer heerlijk getimmerd, en er was nog veel meer te doen vandaag!

Vanmorgen om 9.00 uur ging de vlag omhoog. Dat betekent dat er getimmerd mag worden. Er werd meteen hard gewerkt, hout werd gehaald, spijkers werden geraakt, iedereen was duidelijk goed uitgerust deze ochtend. Tijdens deze morgen is het iedereen gelukt om een eerste verdieping te krijgen. Wist je dat je daarvoor zelfs een bouwvergunning nodig hebt? Die krijg je als mensen van de leiding je hut gekeurd hebben. Pas als hij stevig genoeg is krijg je een bouwvergunning en een deur als dak/vloer voor de volgende verdieping. Het was vandaag extra fijn dat iedereen een verdieping had, zodat elke hut een beetje schaduw kreeg. Want het was weer warm vandaag! Natuurlijk heel lekker, maar soms ook wel fijn om even in de schaduw te staan. Hierom doen we ook meerdere keren per dag even een verplichte pauze, waarbij iedereen de schaduw op moet zoeken en even wat moet drinken. Het is niet leuk om te stoppen met timmeren, maar zeker als het zo warm is wel heel belangrijk!

Er was vandaag weer een heleboel bijzonders! Zo werd vanmorgen het Markus Houtplein onthuld, speciaal voor onze belangrijkste sponsor Markus. Ook ging de kabelbaan open, over de sloot! Er werd geschminkt, er kwam een goochelaar langs alle hutten en we kregen kaasstengels van Bakker Bart. Het was weer de hele dag een feestje! Ik ben benieuwd wat we morgen allemaal gaan doen. Natuurlijk timmeren, dat lijkt me logisch, maar misschien is er ook nog wel wat anders! En misschien wordt er ook nog wat lekkers uitgedeeld. Ik kan niet wachten!

Als alle kinderen naar huis zijn heeft de leiding altijd nog een nabespreking, om even te overleggen hoe de dag gegaan is. Dan kunnen we ook altijd nog even gezellig kletsen, want overdag zijn we vooral druk aan het werk. Vandaag kwam de goochelaar ook voor ons nog even goochelen. Verder zijn ook alle voorbereidingen voor Timmerdorp By Night in volle gang! Hebben jullie al mensen uitgenodigd om te komen kijken?

Ik begin ondertussen wel een beetje honger te krijgen, dus ik ga snel wat eten. Zijn jullie al klaar met eten? Er moet natuurlijk wel een stevige maaltijd in om morgen weer te kunnen timmeren! En daarna lekker slapen, daar heb ik ook al wel zin in. Welterusten alvast!

Bekijk alle dag verslagen