Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Dit zijn momenteel de hoogste Timmerdorp-hutten

Dinsdag 28 augustus 2018

Ja, gelukkig, vandaag is het verslag wel op tijd klaar! Stiekem was ik ook al iets eerder begonnen met het schrijven vandaag, zodat ik zeker wist dat ik hem op tijd online kon hebben.

Ik blijf het zeggen, maar wat gaan we ontzettend snel! Vandaag zijn er ontzettend veel verleningen op hutten geslagen, en er zijn al hutten met een tweede verdieping! Wat ik geweldig vind is dat ik vooral heel veel kinderen keihard zie timmeren. Al die grote leidingspijkers worden er gewoon zonder (heel veel) moeite ingetimmerd. Echt ontzettend knap!

Als ik door ons dorp loop zie ik heel veel verschillende hutten. Alle hutten zijn wel op dezelfde manier gebouwd, maar toch is geen hut hetzelfde. Sommige hutten zijn al heel hoog, andere hutten zijn heel gezellig en er zijn zelfs hutten met een speciale functie! Zo kan je in ruil voor spijkers bij een hut van de glijbaan, en worden er ergens anders snoepjes verkocht voor spijkers. Ben jij al langsgeweest?

Vanmorgen begonnen we om 9 uur met timmeren. Veel kinderen stonden al klaar naast de houtstapel, om de perfecte balk mee te nemen.  Ik zag ook een paar kinderen die nog lekker een kwartiertje langer in hun bed gelegen hadden en pas om kwart over 9 op het veld kwamen. Dan heb je natuurlijk wel al een kwartier timmeren gemist! Gelukkig is de dag lang genoeg. De hele ochtend kon er lekker getimmerd worden. Er was ook heel veel hulp van de leiding, dat is natuurlijk erg fijn. Trouwens, wat ik ook heel veel zie zijn bruggen! Die zijn ook heel tof, want dan kan je meteen naar de verdieping van je buren lopen. Een brug moet, net als een verdieping, eerst gekeurd worden voordat je er op mag. Dat komt omdat we altijd zeker willen weten dat alles wel echt stevig genoeg is. Als je brug goedgekeurd is krijg je een brugvergunning. Dat is het bewijs dat je op je brug mag zitten en lopen. Ik vond het zelf vroeger altijd heel leuk om lekker op mijn brug te lunchen.

Over lunchen gesproken… Vandaag mocht iedereen op het Timmerdorp overblijven. Tussen de middag hoef je dan niet naar huis, maar kan je lekker je broodjes opeten in je hut. Dat is altijd heel erg gezellig, en natuurlijk ook belangrijk. Goed eten en drinken zorgt ervoor dat je nog de hele week kan timmeren. Ook even uitrusten is erg goed. Dat heeft de leiding ook even nodig tussen de middag, want die worden ook wel moe van al dat helpen.

Na de pauze werd er weer verder getimmerd. Ook kregen alle kinderen een lekker ijsje, gesponsord door Deining aan Zee. Lekker hoor! In de radiohut werden veel verzoeknummertjes aangevraagd. Onze Timmerdorp-dj’s draaiden al die plaatjes, en daarbij werd ook verteld voor wie het nummer was. Als je morgen ook een liedje wil horen kan je even langs de Radiohut lopen, misschien wordt hij dan wel gedraaid.

Wist je trouwens al dat we donderdagmiddag gaan barbecueën? Je krijgt allemaal lekkers, wat wij gekregen hebben van Berger’s Eten en Drinken. Als je zelf nog iets weet wat je héél graag wil eten kan je misschien aan papa, mama, opa, oma of iemand anders vragen of dat nog gehaald kan worden. Dan kan je dat ook nog opsmikkelen bij de barbecue. En het is natuurlijk altijd leuk als je dat ook kan uitdelen aan de andere kinderen uit je hut. Of aan de leiding, die vinden dat ook heel lekker! Vandaag was ik aan het helpen op een hut, en toen kreeg ik eerst al een zakje snoep, en daarna mocht ik ook nog een schatkistje delen met Teun! Wat een mazzel was dat, ik kreeg meteen nog meer energie om verder timmeren. De uitbouw die we gebouwd hebben is echt prachtig. Dus, de gouden tip: iets lekkers geven aan de leiding helpt vaak best een beetje.

Morgen gaan we weer verder met het timmeren aan al deze prachtige hutten. Ik denk dat er morgen bouwvergunningen voor derde verdiepingen uitgedeeld gaan worden. Dan is je hut echt al heel hoog! Voor de mensen die niet in de buurt zijn: de livestream doet het ook, dus tijdens de timmeruren kan via onze website gekeken worden naar al het getimmer in het dorp. Natuurlijk mag je hier ook naar kijken als je wel in de buurt bent! Je kan natuurlijk ook even langskomen om te komen kijken. Ook als papa, mama, oma, opa, tante, oom, buurman, buurvrouw of iemand anders aan wie je je hut wil laten zien overdag niet kan komen: kom lekker ’s avonds even je hut laten zien. Je bent ook dan welkom om even een rondje te lopen door ons mooie Timmerdorp! Er is altijd iemand op het veld, dus kom gezellig even langs hoor.

Vanavond lekker veel eten en op tijd naar bed, dan kan je er morgen weer tegenaan. Ik heb eigenlijk ook wel een beetje trek, wat zal ik eens eten? Slaap lekker vanavond, tot morgen!

Bekijk alle dag verslagen