Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Dinsdag 28 augustus 2012

Dinsdag 28 augustus 2012

En weer een timmerdag voorbij! Wat is er hard getimmerd vandaag zeg! Alle hutten schieten de lucht in, op sommige plaatsen heb ik zelfs al tweede verdiepingen gezien! Wauw, het gaat echt supersnel! Sommige andere hutten worden ook heel erg mooi, met gordijntjes, bankjes, tafels, echt geweldig leuk om te zien hoe jullie allemaal je eigen hut maken.

Vandaag konden jullie ook voor het eerst de leidingtoren zien. Maar wat is dat nou eigenlijk? Als het vrijdagavond mooi weer is gaan we fikken, dat weten jullie. Al jullie hout wordt dat op die grote stapel zand, rondom de leidingtoren verzameld. Want ja, wij als leiding helpen jullie natuurlijk met timmeren, maar eigenlijk vinden we het zelf ook nog wel heel erg leuk om een eigen hut te maken. Dus proberen wij altijd de hoogste hut van het hele dorp te bouwen, die op vrijdagavond (wanneer hij omvalt) aangeeft dat er weer een timmerjaar voorbij is!

Wat is er vandaag nog meer allemaal gebeurd. Even denken... Jullie kregen allemaal een lekker zakje snoepjes van Albert Heijn, er was weer een geweldige uitzending van de timmerradio en oh ja, jullie mochten voor het eerst overblijven! Omdat op dinsdag alle hutten een eerste verdieping hebben mogen jullie allemaal overblijven op het Timmerdorpveld. Neem je eigen broodjes en drinken mee, dan kan je gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes eten in je hut. Er mag dan alleen niet getimmerd worden!

Verder heb ik vandaag de eerste glijbaan op het Timmerdorp alweer gezien, hoera! Als die helemaal af is mogen alle kinderen op het hele dorp van die glijbaan af! Voor bruggen is dat niet zo, die zijn alleen voor de kinderen van die hutten! Het ziet er wel gaaf uit hoor, al die hoge, mooie hutten met glijbanen en bruggen!

Ik heb nog één laatste dingetje voordat ik mijn bed weer ga opzoeken: het is mij en de EHBO-moeder opgevallen dat er op het Timmerdorp nog heel veel kinderen lopen die geen stevige schoenen aan hebben. Het is heel erg belangrijk dat je wel stevige schoenen aan hebt, omdat je anders heel snel een spijker in je voet krijgt bijvoorbeeld! Dus kijk 's ochtends altijd even goed aan je voeten, of je wel je stevige schoenen aangetrokken hebt!

Tot morgen!!

Bekijk alle dag verslagen