Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Wat gaat het al snel met de hutten!

Maandag 27 augustus 2018

Mijn verslag van gister heeft wat vertraging opgelopen. Na de timmerdag moesten er nog een aantal dingen gebeuren, en helaas kon ik daardoor mijn verslag niet afmaken. Daarom schrijf ik hem nu, op dinsdagochtend, terwijl al voor me al lekker getimmerd wordt.

Gister was echt een fantastische timmerdag. Door de enorme berg prachtig hout kon er al heel snel goed getimmerd worden. Natuurlijk duurde het aan het begin wat langer, omdat eerst alle palen goed vastgezet moeten worden. Dit is niet zo leuk om te doen, maar wel heel belangrijk. Als je palen goed vast staan is je hut namelijk heel erg stevig, en krijg je makkelijker een bouwvergunning. Na het vastzetten van de palen mogen de kruislatten getimmerd worden. Deze moeten aan de binnenkant van de hut! Gelukkig hadden de meeste kinderen goed geluisterd naar de uitleg aan het begin, en ging dit dus erg goed. Terwijl ik dit typ hebben alle hutten een eerste verdieping, echt zo gaaf! Dat betekent dat iedereen nu al op zijn of haar hut kan klimmen. Sommige hutten zijn zelf al klaar voor een tweede verdieping.

Behalve timmeren was er gister natuurlijk ook tijd om lekker even een ijsje te eten! Deze ijsjes hebben we gekregen van de Deen, en daar zijn we ontzettend blij mee! Vandaag wordt er vast ook nog wat lekkers uitgedeeld.

De komende dagen staat er nog van alles te gebeuren. Natuurlijk staat het vooral in het teken van lekker timmeren. Hoe hoog denk jij dat de hoogste hut gaat worden dit jaar? En zou de fik vrijdag doorgaan? De weersvoorspellingen zien er goed uit, dus hopelijk kunnen we vrijdag met zijn allen genieten van een lekkere fik.

Nu is het voor mij ook weer tijd om wat te gaan timmeren, dus ik sluit dit verslag hierbij weer af. Als het goed is gaat het me vanmiddag wel lukken om mijn verslag op tijd te schrijven!

Bekijk alle dag verslagen