Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Hopelijk is de leidingtoren vrijdag wel wat hoger!

Dinsdag 29 augustus 2017

En alweer zit er een dag op. De hutten zijn nog hoger en en zitten nog meer planken en balken vast op al die hutten. Vandaag heb ik lekker de hele dag getimmerd. Vanmorgen ben ik bezig geweest met dwarsbalken bij een aantal hutten, en een brug, die ik na de pauze afgemaakt heb (naja, de kinderen van de hut hebben hem afgemaakt!).

Voordat ik verder vertel moet ik even iets delen wat ik vandaag heb meegemaakt. Op het Timmerdorp gebeuren vaak gekke, grappige en leuke dingen. Soms denk ik dat ik alles meegemaakt heb. Maar nee, vandaag was er iets zeer bijzonders aan de hand. Ik liep in de pauze langs een hut, en in die hut zaten twee meisjes die hun hamer aan het schoonmaken waren met babydoekjes!!! Zoiets heb ik nog nooit gezien! Ik vond het wel heel erg grappig eigenlijk.

Nou, weer door met mijn verhaal. Nadat ik de brug afgemaakt had ben ik met mijn timmerpartner Teun weer verder gegaan en hebben we geholpen met de balken bij een paar hutten. Af en toe liet ik hem in de steek om wat tussendoor-klusjes te doen. Zo heb ik vandaag geholpen met het maken van een tafel bij een ontzettend gezellige hut helemaal in de achterste hoek van het veld. De tafelpootjes moesten nog gezaagd worden, en aangezien dat best lang duurde konden we lang kletsen over het Timmerdorp en alle leiding. Gelukkig was vlak voor 4 uur het tafeltje af, dus die staat in de hut te wachten tot hij gebruikt kan worden voor de barbecue.

Het was vandaag weer een warme dag. Gelukkig werden er lekkere ijsjes uitgedeeld, gesponsord door strandpaviljoen Deining. Tussendoor zag ik ook allemaal kinderen lopen met heerlijk koud drinken, lekkere snoepjes (die ik graag ruil tegen hulp in de hut!), goede broodjes, allemaal lekkers!

Wat ik altijd zo leuk vind aan het Timmerdorp is dat er achter de schermen zoveel gebeurt wat bijna niemand weet. Zo halen wij zelf altijd de deuren uit gebouwen die gesloopt worden. We zijn dan net een groep mieren, elke deur die we tegenkomen halen we eruit, en dat slaan we op in onze containers. Ook mooie balken worden soms tijdens het jaar opgehaald en opgeslagen. Het Timmerdorp is voor het bestuur en de leiding veel meer dan alleen de timmerweek zelf. Dat er zoveel mensen daar tijd voor maken vind ik heel bijzonder, en ik ben iedereen ook altijd erg dankbaar. Een bijzondere groep mensen, een soort tweede thuis eigenlijk.

Nou, genoeg getypt, ik heb erg veel trek, dus het is tijd om te gaan eten.
Mochten jullie nou dingen willen weten over het Timmerdorp of over iemand van de leiding, vraag het he! Ik kan er altijd een stukje tekst aan wagen. Fijne avond, en tot morgen!

P.S. Ze voorspellen regen, zullen we vanavond voordat we naar bed gaan allemaal een zonnedansje doen?

Bekijk alle dag verslagen