Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Zonder sponsor Markus zou het Timmerdorp niet zijn

Dinsdag 29 augustus 2023

En zo is er alweer bijna een timmerdag voorbij! Er wordt nu nog een half uurtje getimmerd, en die hutten gaan zo hard! Er zijn al hutten met een tweede verdieping, en zelf al hutten waarbij aan de derde verdieping gewerkt wordt.

Vandaag was het echt een hele timmerdag, want er waren geen bijzondere activiteiten tussendoor. En daar komen we uiteindelijk natuurlijk ook voor he, om te timmeren. Het was vanmorgen een beetje nat, omdat het vannacht geregend had, dus voordat iedereen de hutten op mocht werden de deuren (die gebruiken we als daken/tussenvloeren) even droog gemaakt. Daardoor waren ze wat minder glad, en kon je er gewoon op (en scheelt ook natte billen!). Daarna ging iedereen snel aan de slag, de mooiste balken en planken werden uit de houtstapel gehaald, en ik hoorde veel gezellig getik.

Het was lekker warm, dus was het een goed moment om iedereen te trakteren op een ijsje. Echt lekker joh! En ondertussen was er ook gezellige muziek van onze TimmerDJ Niels, die voor elke situatie een passend muziekje kan vinden. Dansen vinden we ook heel gezellig op het timmerdorp, dus tijdens de pauze ging een grote groep leiding en kinderen los op Cotton Eye Joe. Ook de Kabouterdans, Tsjoe Tsjoe Wa en eigenlijk elke andere dans die je kan verzinnen komt wel langs op onder Timmerradio. Zoals bijvoorbeeld de Macarena, die moet natuurlijk wel even genoemd worden!

Vandaag mochten alle inwoners van het Timmerdorp ook blijven lunchen in hun hut. Dat is altijd heel gezellig, want ze zitten op hun verdiepingen, op de bruggen of lekker op zelfgemaakte stoelen en bankjes. Er wordt zoveel moois in elkaar gezet.

Tijdens de lunch was er helaas ook een minder leuke situatie. Er was een meisje uit een hut gevallen, en dit moest toch even goed gecontroleerd worden door de ambulance. Gelukkig konden zowel het meisje dat gevallen was, als het meisje dat eronder stond, na de controle weer lekker verder timmeren. Ongelukken kunnen natuurlijk gebeuren, maar we zien het liever niet. We zijn blij dat het zo goed is afgelopen! En de meiden van de hut hadden meteen een extra hutgenoot, namelijk de knuffel die ze kregen van de ambulancemedewerker.

Vanmiddag kregen we allemaal een heerlijke kaasstengel van Bakker Bart, echt super bedankt! Ik vond het echt genieten. Ook kon iedereen die dat leuk vindt zich inschrijven voor het voetbaltoernooi. Morgenmiddag vindt het jaarlijkse Timmerdorp-voetbaltoernooi plaats, maar daar moet natuurlijk wel voor ingeschreven worden. Ik ben benieuwd wie er dit jaar met de eerste plaats vandoor gaat!

Wist je trouwens dat morgen de laatste volle timmerdag is? Donderdag timmeren we ook nog, maar ‘s middags hebben we dan een supergezellige barbecue. Tijdens de barbecue mag er niet getimmerd worden. Maar eigenlijk is het nog helemaal niet zo ver, dus laten we het eerst maar over vandaag en morgen hebben!

Zoals ik al zei gaan we morgen dus weer lekker timmeren, en is er voor wie dat wil het voetbaltoernooi. Verder zullen we ook vast wel weer iets lekker uitgedeeld krijgen, en kunnen we weer genieten van de timmerradio.

Wat is jouw plan voor morgen? Heb je al bedacht waar je aan gaat werken? Misschien een tafeltje? Of gordijnen voor in je hut? Dat zou wel gezellig zijn! Of je gaat gewoon nog even verder met de hoogte in bouwen, dat is ook heel tof! Ik heb er nu alweer zin in, dus tot morgen!

Bekijk alle dag verslagen