Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

De opblaasbare stormbaan en luchtkussens!

Dinsdag 30 augustus 2011

Dag allemaal!

Wat zag dat er leuk uit vandaag zeg! Al die lachende gezichten, vlaggetjes op de hutten, een opblaasbare stormbaan, wauw! IJs van de Albert Heijn, popcorn en suikerspinnen! Jullie zijn allemaal flink verwend vandaag! Gelukkig begon het zonnetje ook nog te schijnen, toen was het helemaal compleet!

Maar laat ik maar even bij vanochtend beginnen. Toen ik op 't veld kwam had nog niet elke hut een eerste verdieping, dus daar werd mee begonnen. Al snel hadden alle hutten een eerste verdieping, en kon het verlengen begonnen. Binnen korte tijd schoten overal op het veld de hutten de lucht in, dat ging echt onwijs snel! Er verschenen ook wat schommels, gordijntjes, van alles wordt er op de hutten getimmerd.

Vlak voor de middagpauze kregen alle hutten een feestpakket van de feestcommissie. Daarin zaten vlaggetjes en ballonnen om alle hutten mee te versieren. Daarmee werd het veld nog extra feestelijk, echt onwijs gezellig!

Ondertussen hadden alle kinderen de springkussens en stormbaan al wel gezien, die werden opgezet op het stukje gras naast alle hutten. Toen de middagpauze uiteindelijk begon konden er steeds groepen van ongeveer 20 kinderen springen en stormen. Eigenlijk zouden er ook meteen popcorn en suikerspinnen uitgedeeld worden, maar de suikerspinmachine liet even op zich wachten. Gelukkig lukte ook dat nog wel, en tegen het einde van de dag konden alle kinderen ook nog wat lekkers halen.

Als ik nu uit het raam naar buiten kijk zie ik al een aantal hogere hutten en heel veel vlaggetjes. Het is hier ook een ontzettende herrie, want een deel van de leiding is bezig met de kruislatten voor de leidingtoren. Oh, misschien moet ik ook even uitleggen wat dat is. De leidingtoren wordt gebouwd op het midden van het zand. Deze toren wordt dan het midden van de grote stapel hout die, met mooi weer, in de fik gaat op vrijdagavond. Maar voordat die toren in de fik kan moet hij wel gebouwd worden. Dat moet eigenlijk wel 's avonds gebeuren, want overdag moeten wij jullie helpen met balken, bouwvergunningen, verleningen, bruggen, noem het maar op! Maar ook dat vinden we natuurlijk onwijs leuk!

Ik heb gehoord dat het Timmerdorpbestuur morgen om half 9 thuis klaar moet staan, maar wat er gaat gebeuren weten zij (en ik) niet. Ik zou dus maar zorgen dat je op tijd op het veld bent!

Tot morgen, dan gaan we weer lekker timmeren. En die zon mag blijven, vinden jullie niet?
Groetjes,
Margy

Bekijk alle dag verslagen