Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

De winnaars van het voetbaltoernooi

Donderdag 13 augustus 2015

WAT IS HET WARM! Echt een heerlijk weertje om te barbecueën. Er zijn weer een boel lekkere dingen gemaakt vanmiddag. Van Deen kregen alle kinderen veel lekkers gesponsord. Er waren knakworsten, hamburgers, chips, wat drinken, en nog veel meer lekkers. De kinderen hadden zelf ook vaak nog lekkers mee. Ik zag poffertjes, lekkere broodjes, komkommers, stokbrood, er was zelfs een wafelijzer bij één van de vuurputjes! Iedereen zat lekker te smullen.

Vanmorgen werd er nog lekker getimmerd. Bij een paar hutten werd nog verlengd, er werden nog bouwvergunningen uitgedeeld, en iedereen genoot lekker van de zon. Op het veld naast de hutten werd het voetbaltoernooi gespeeld. Na een spannende finale was er één grote winnaar, die allemaal een mooie oorkonde kregen.

Na die oorkondes was het tijd voor de huldigingen. Elk jaar zijn er een paar mensen bij de leiding die 5, 10, 15, 20 of zelfs nog meer jaar meetimmeren! Martijn Cabri timmert dit jaar voor de 5e keer mee. Thomas Bender doet dit al 15 jaar, en René en Jantien zelfs al 20 jaar! Reden om deze vrijwilligers even in het zonnetje te zetten.

Mijn verslag is vandaag wat korter dan normaal. Vanavond hebben wij namelijk nog onze eigen barbecue, waarvoor we dat dingen moeten regelen. Ik vertel nog even kort iets over morgen, voordat ik de computer afsluit. Morgen is alweer onze laatste timmerdag. ’s Ochtends wordt er nog lekker getimmerd. Tussen de middag moeten alle kinderen op het terrein blijven om een broodje te eten. Denk er dus aan om eten mee te nemen (of laat je ouders lekker wat eten brengen!). Na de lunch worden eerst de hoogste hutten omgetrokken. Wordt dit jaar jouw hut omgetrokken? Je merkt het morgen! Na het omtrekken is het tijd om te gaan slopen. Daarbij is heel belangrijk dat iedereen goed oplet! Begin met slopen altijd bovenaan een hut, en kijk goed om je heen. Gooi geen balken naar beneden vanaf drie hoog, en leg spijkers zoveel mogelijk naar beneden.

Laten we nog één nachtje duimen voor een mooie fik morgen. Als het weer goed genoeg is mag de fik om 19.30 aan. Zodra de leidingtoren omvalt is Timmerdorp 2015 voorbij. Maar EERST nog lekker een ochtend timmeren! Ga weer lekker slapen straks, en ik zie jullie morgen!

Oh, en als ik eraan denk morgen zal ik ook nog even wat vertellen over de Prijzen Piramide, die vanmorgen opeens op het veld stond!

Bekijk alle dag verslagen