Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Jantien op de leidingtoren

Donderdag 14 augustus 2014

Jammie, barbecue!!! Worstjes, hamburgers, chips, een pakje drinken, een appel en marshmellows, dat zat allemaal in de zakken die de deelnemers kregen. Deze dingen worden gesponsoord door Albert Heijn, net als veel van de dingen die de andere dagen uitgedeeld werden. Ook konden er pannenkoeken gebakken worden met het beslag van bakker Burgmeijer. Veel kinderen hadden zelf nog lekkere hapjes en drankjes mee, en iedereen zat lekker te smikkelen. Al die blije gezichten, heerlijk!

Voordat we begonnen met de barbecue werd er vanmorgen nog getimmerd. Maar we konden niet meteen om 9.00 beginnen! Er was namelijk iets mis met de deuren. Gisteravond was Jantien gebeld door het bedrijf wat de deuren geleverd had, er was namelijk iets mis met de deuren. De lading deuren die we gekregen hadden was namelijk niet goed. Op sommige deuren zat een laklaag met een gevaarlijke stof. Daarom mochten de kinderen vanmorgen niet naar hun hut. Het bedrijf had wel een oplossing, namelijk de deuren schoonmaken met water met een speciaal soort als, wat gelukkig ook in ‘onze' sloot zit. Als er op je deur een rood kruis zat (die had de leiding erop gezet nadat ze het telefoontje gekregen hadden) moest je een bekertje slootwater halen, en daarmee je deur schoonmaken. Dat slootwater zorgde er namelijk voor dat dat gevaarlijke stofje afgebroken werd. Veel van jullie gingen snel aan de slag met schoonmaken, vaak ook nog geholpen door ouders. Sommige mensen waren wel een beetje gezond, was dit niet gevaarlijk? Gelukkig bleek, nadat alle deuren schoongemaakt waren, dat het maar ee ngrapje van de leiding was. Iedereen was opgelucht, en er kon weer getimmerd worden.

Oh, voordat ik het vergeet, ik had nog iets beloofd aan de meiden van hut 29 en 31! Zij vinden namelijk dat zij de mooiste hut van het dorp hebben, dus ik moest even via dit verslag vragen of er veel mensen bij hun hut wilden komen kijken. En ik moet zeggen: die hutten (aan elkaar verbonden met een brug) zijn ook wel erg mooi, en de meiden erg gezellig!

Morgen is het alweer de laatste Timmerdorpfik. 's Ochtends wordt er nog getimmerd, en daarna wordt het tijd om alle bouwwerken weer af te breken. De hoogste hutten worden omgetrokken. Als dat gebeurd is kan iederee nbeginnen met slopen. De leiding helpt daar ook bij. Als de fik doorgaat moet al het hout naar de brandstapel. De deuren en sommige andere stukken hout mogen niet op het vuur, en moeten naar de container. Dat wordt morgen allemaal nog uitgelegd, dus zorg dat je dan goed luistert. Als het niet te hard waait hebben we morgenavond nog fik, dus laten we nog één laatste avond en nacht allemaal duimen, zodat al het hout morgen weer in brand gestoken kan worden

Ik zie nu de laatste kinderen van het veld af lopen, dus het is voor mij tijd om ook de stoppen. Vanavond heeft de leiding namelijk nog een eigen barbecue. Dat is altijd een heel gezellige avond, dus ik heb er al erg veel zin in. En dan morgen nog een laatste dag genieten, hoera!

Slaap allemaal maar weer lekker, en ik zie jullie morgen weer!

Bekijk alle dag verslagen