Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Barbecue!

Donderdag 15 augustus 2013

Vanuit de Regelkeet zie ik nog flink wat rook opstijgen uit de vuurputjes op het veld. De leiding is op veel plekken al bezig om de vuurputjes dicht te maken, maar een paar die-hards zitten nog steeds lekker te eten.

Wat hebben we vanmiddag mazzel gehad met het weer! Vanmorgen kwamen al veel ouders vragen of de barbecue wel door zou gaan, maar Buienradar bleef ons vertellen dat het vanaf 1 uur droog zou zijn. Met nog een paar spatjes tussendoor kwam die voorspelling gelukkig uit, dus we hebben heerlijk zonder regen kunnen eten. En lekker was dat eten! Albert Heijn heeft ons weer heerlijke ham- en kipburgers gesponsord, en een lekker worstje, een pakje drinken, een zakje chips en marshmellows. Echt smullen! Van alle kleine hapjes die ik tussendoor bij de verschillende hutten gesnoept heb zit ik al aardig vol.

Vanmorgen kon er nog lekker getimmerd worden, en werd het Timmerdorp voetbaltoernooi gehouden. De finale is nog niet gespeeld, dus ik kan nog niet vertellen wie er gewonnen heeft. Morgenochtend zullen we het weten, dus in het verslag van morgen staat het!

Ondertussen is het een paar uur verder, maar typ ik het verslag in de avond lekker af. Ik heb namelijk nog wel iets te vertellen wat veel van jullie niet zullen weten. Op het Timmerdorp wordt nieuwe leiding namelijk altijd ‘ontgroend’. Dat betekent dat ze een (vaak gekke) opdracht uit moeten voeren om te bewijzen dat ze écht Timmerdorpwaardig zijn (en gelukkig lukt dat altijd alle leiding! ;-)). Op dit moment zijn er vier mensen (Cees, Simone, Pepijn en Remco) op weg om spullen te verzamelen in Castricum. Maar dat doen ze natuurlijk niet zomaar, ze zijn ook nog ’s verkleed! Dus mocht er zometeen nog een verkleed persoon langs je huis lopen, kijk dan nog ’s goed of het niet één van de Timmerdorpers is! J

Morgen hebben we alweer de laatste Timmerdag. ’s Ochtends kunnen jullie nog lekker timmeren, en ’s middags begint het slopen. Let op dat je morgen echt goed oplet dat je goede schoenen aan hebt. En ook voor de ouders die komen helpen is dat erg belangrijk! Er zullen namelijk veel planken met spijkers op het veld te vinden zijn. Voordat het slopen begint worden er hutten omgetrokken. Dat gebeurt altijd met de hoogste hutten van het dorp. Misschien is jouw hut morgen wel één van die hutten! We gaan het morgen allemaal merken!

Ik wens jullie nu weer een goede nacht, en alvast een lekker ontbijtje morgen! Je hebt de krachten namelijk wel nodig op de Timmerdorpvrijdag! Ik ga ook nog even mijn krachten sparen, en ik zie jullie morgen weer! Gezellig!

Bekijk alle dag verslagen