Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Het eerste hout ligt klaar op het veld!

Donderdag 18 augustus 2022

Vandaag was het zo ver: de start van de échte voorbereidingen van Timmerdorp 2022. Vanmorgen vroeg werden de eerste ladingen hout al opgehaald, en werden er keetjes naar het veld gereden. Toen ik het veld op kwam voelde het meteen weer een beetje als thuiskomen. Want zo is het wel, tijdens het Timmerdorp is het veld echt een beetje onze thuis. De meeste dagen kom ik thuis om te slapen en te douchen, en verder ben ik de hele dag op het Timmerdorp. Heerlijk hoor!

Misschien vraag je je af wat er nou allemaal moet gebeuren aan voorbereidingen, dat we daar al op donderdag mee beginnen. Ik zal er in dit verslag iets meer over vertellen. Zoals gezegd wordt er dus hout gehaald en komen er keetjes naar het veld. Sommige keetjes lenen we van Markus, deze worden bijvoorbeeld gebruikt als EHBO-keet. Dan hebben we zelf ook nog twee keetjes, waar ons materiaal in staat. Op donderdag worden deze weer even netjes gemaakt, zodat we precies weten wat we nog hebben en wat er dus gekocht moet worden. Want ook dat doen we deze dag: boodschappen! Een hele auto vol moeten we kopen voor het Timmerdorp. Snoepjes, eten en drinken voor de barbecue, koffie, echt van alles wordt er gekocht! Ondertussen worden er ook alvast wat tenten opgezet, worden onze tafels in elkaar gezet en wordt er nog meer hout gehaald. 

Komende dagen komen er veel ouders helpen om het hout te ontspijkeren. Er worden nog veel spullen opgehaald, er worden gaten geboord in de grond voor de palen, een paar mensen gaan de radiohut bouwen. Er is echt genoeg te doen! En tussendoor hebben we natuurlijk ook tijd om even een bakje koffie te drinken en een koekje te eten. Want Timmerdorp is wel vermoeiend, maar het moet natuurlijk ook leuk en gezellig zijn!

Komende week kan je op onze website elke dag weer een Verslag van de Dag lezen. Als er iets is dat je graag wil weten of wat ik echt moet vertellen in mijn verslag, stuur dan even een mailtje naar margy@timmerdorpcastricum.nl, dan kan ik daarover schrijven!

Ik ga nu nog even helpen met hout uitladen, en dan straks lekker wat eten hier! Hmm, eerst nog even bedenken wat ik wil eten. Iemand nog een goed idee? Tot snel!

 

Bekijk alle dag verslagen