Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Iedereen is lekker aan het bbqen

Donderdag 19 augustus 2010

Was dat even schrikken vanmorgen, de leiding lag nog te slapen! Niemand kon erdoor, dus niemand kon timmeren, eerst moest de leiding wakker gemaakt worden. Maar die sliepen nog vast! Allemaal in hun slaapzak of onder de deken, en wat jullie ook schreeuwden, het hielp niet. Tot Jantien uiteindelijk wakker schrok en zij jullie kon helpen bij het wakker maken van de leiding. Jullie konden toch het veld op en er kon weer flink getimmerd worden. Bruggen, balken, deuren, ik heb weer een heleboel zien gebeuren vandaag. Veel hutten schieten de lucht in! Maar er is vandaag niet alleen getimmerd. Vanmorgen was er namelijk ook het Timmerdorpse Voetbaltoernooi. Veel teams hebben tegen elkaar gestreden, en uiteindelijk heeft het Zaagtiem gewonnen! Het team de Grashappers wonnen de Fair-playaward, omdat ze het gezelligst en het vriendelijkst gevoetbald hadden. Ook werden er vandaag mensen uit de leiding gehuldigd, omdat ze al een aantal jaren meededen. Sijmen Hoogendijk doet dit jaar voor de 5e keer mee in de leiding, en kreeg hiervoor een zilveren hamer. Peter Rutz, René Hennequin en Jantien Stuifbergen doen al voor de 15e keer mee, en kregen hiervoor gouden zagen! Want het is toch altijd wel weer heel bijzonder dat mensen al zoveel jaar meedoen!

Toen ik vanmiddag aankwam op het Timmerdorpveld hoorde ik helemaal geen getimmer, en dat vond ik even vreemd. Totdat ik zag wat jullie allemaal aan het doen waren: barbecueën! Alle hutten hadden een eigen putje in de grond, en in die putjes werd een vuurtje gemaakt, met een rooster erop. Op dat rooster konden jullie zelf lekker barbecueën. De Albert Heijn van Castricum heeft het Timmerdorp erg goed geholpen, door een stukje kip, een worstje, wat drinken en een zakje chips voor de kinderen te geven. De rest van de week hadden ze ook al lekkere dingen gebracht om uit te delen. Ook Bakker Burgmeijer heeft goed geholpen, want van hun kregen we allemaal pannenkoekenbeslag. Al deze lekkere dingen konden jullie zelf klaarmaken en lekker op eten. Dat deden jullie dan ook allemaal erg goed! Ik heb een stel kinderen nog nooit zoveel zien eten zeg!

Morgen is het alweer de laatste dag van het Timmerdorp 2010. 's Ochtends mag er nog lekker getimmerd worden, maar 's middags moeten alle kinderen met hulp van leiding en ouders hun hut weer uit elkaar halen. De hoogste hutten worden omgetrokken. Nu denk je misschien ‘Waarom is dat eigenlijk?' Dat zal ik even uitleggen. Als je de allerhoogste hutten uit elkaar moet halen, moet je helemaal van bovenaf hout naar beneden gaan gooien, en dat is natuurlijk erg gevaarlijk. Sowieso kan het gevaarlijk zijn als je moet slopen bovenop zo'n hut. Als je zo'n hut nou omtrekt hoef je niet meer zo hoog te staan, en is het dus allemaal veel veiliger. Misschien mag jouw hut morgen wel omgetrokken worden, dat zou gaaf zijn! Als alle hutten gesloopt zijn is al het hout of op de brandstapel, of in de container, dat ligt aan het weer. Laten we allemaal hopen dat we morgenavond lekker mogen fikken! Het record van de eindtijd van het opruimen staat op kwart voor 3, dus laten we er morgen allemaal voor zorgen dat we nog sneller het hele veld schoon en netjes hebben!

Ik ga me nu maar klaarmaken voor het slopen morgen, want volgens mij moet je daarvoor goed uitgerust zijn.. Tot morgen allemaal weer!

H. Amer

Bekijk alle dag verslagen