Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Donderdag 19 augustus 2021

Wat lekker, het hele Timmerdorp ruikt nog naar vuurtjes. We hebben vanmiddag namelijk een smakelijke barbecue gehad met alle kinderen in het dorp. Overal werd gesmikkeld: hamburgers, worstjes, pannenkoeken, marshmellows, zelfs garnalenspiezen werden er gegeten! En het rook toch zo lekker. De rook in mijn ogen was wat minder prettig, maar ook dat komt wel weer goed. Het pannenkoekenbeslag dat de kinderen kregen is gesponsord door Bakkerij Burgmeijer, en wij zijn zo ontzettend blij dat ze dat aan ons willen geven! De pannenkoeken smaakten geweldig!

Naast de barbecue werd er vanmorgen nog hard getimmerd in het dorp. Er zijn nog een paar derde verdiepingen gekomen, bruggen zijn afgemaakt en veel hutten zijn nog een stuk mooier geworden. Ook was het tijd voor het Timmerdorpse voetbaltoernooi, wat jaarlijks georganiseerd wordt. Er werd fanatiek gesport en alle voetballers deden hun best om hun team te laten winnen. Uiteindelijk waren er prijzen voor de eerste drie teams en ook voor het meest sportieve team.

De leiding is nu nog niet klaar met werken. Op dit moment worden veel spullen en plekken van de leiding al uit elkaar gehaald en opgeruimd, zodat dat morgen niet meer hoeft te gebeuren. Zo wordt de radiohut al gesloopt, en ook de leestent gaat al weg. Morgen is er tenslotte geen tijd meer voor verzoeknummertjes en een boekje lezen, want het dorp moet gesloopt worden! Vanaf 9.00 uur beginnen we met het omtrekken van de hoge hutten, en daarna wordt de rest gesloopt. Bij elke hut is een ouder aanwezig die de hut gaat slopen, met hulp van de leiding. Alle kinderen helpen met het hout verplaatsen naar de verschillende containers. Op die manier hopen we op een veilige en efficiënte manier het dorp opgeruimd te krijgen. Pas als alles weer netjes is mag iedereen naar huis. En dan is Timmerdorp 2021 alweer afgelopen! Wat ging deze week ontzettend snel zeg! Maar eerst morgen nog even een dagje knallen.

Als je je hut nog wil laten zien aan ouders of iemand anders kan dat vanavond na 18.00 uur nog. De leiding heeft dan lekker een eigen barbecue, maar jullie zijn zeker welkom om nog even een laatste keer jullie hut te showen! Voor de laatste keer deze week: slaap lekker vannacht en tot morgen! Rust goed uit, zodat we er morgen nog een laatste keer een topdag van kunnen maken!

 

Bekijk alle dag verslagen