Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Een gezellig tafeltje tijdens de barbecue

Donderdag 22 augustus 2019

Jeetje, nog meer één dag timmeren. Zo’n week gaat altijd zo snel, dat is gek! Vandaag was ook weer zo’n fantastische dag. Terwijl ik hier zit te typen worden de laatste vuurputjes uitgemaakt, en vertrekken de laatste kinderen van het veld. Vanmiddag hebben we namelijk heerlijk gebarbecued. Alle kinderen kregen pannenkoekenbeslag van Bakker Burgmeijer, en daarnaast nog lekkere vleesjes, chippies, spekkies en wat te drinken. Overal werd heerlijk gesmikkeld, en de vuurtjes brandden goed. Met een beetje mazzel krijg je als leiding ook wat lekkers, en ik had mazzel vandaag! Pannenkoeken, worstjes, ik kon mijn geluk niet op!

Voordat we gingen barbecueën hadden we natuurlijk ook nog een hele ochtend. De dag begon met onze Haunted Hut, een spookhuis in een hut, gemaakt door de leiding. Er zaten zelfs een paar griezels in! Toen zij verjaagd waren konden alle kinderen rustig verder timmeren. Ook werd er weer geknutseld, en begon het Timmerdorp Voetbaltoernooi. Iedereen die zich had ingeschreven was in teams gedeeld, en zo werd er bepaald wie er dit jaar de Timmerdorpkampioen was. Volgens mij was het Team 5, maar ik weet niet precies wie er allemaal in dit team zaten! In elk geval heeft iedereen lekker gevoetbald, en dat in deze warmte. Want wat is het heerlijk weer zeg!

Tussen de middag werden ook onze ‘jubilea’ gehuldigd. Alle leiding die 5, 10, 15, 20 of nog meer jaar mee doen worden in het zonnetje gezet. Dit was het vijfde jaar voor Aimée, Robine, Joost en Caitlin. Zij kregen een zilveren hamer en zijn gepromoveerd tot Timmerleerling. Alwin, Iverna, John en Karlijn deden dit jaar zelfs al voor de tiende keer mee! Zij kregen hiervoor een zilveren nijptang. We zijn ontzettend blij met onze vrijwilligers, en hopen natuurlijk dat iedereen nog lang blijft!

Ik hoop dat jullie vanavond allemaal een beetje op tijd gaan slapen, want morgen wordt het een vermoeiende dag. ’s Ochtends gaan we eerst nog even timmeren, maar dan is een groot deel van de leiding al hard aan het opruimen. ’s Middags moet alles natuurlijk wel weg zijn. Na de pauze beginnen we met het omtrekken van de hoogste hutten. Het is namelijk veel makkelijker om deze op de grond te slopen. Nadat de hutten omgetrokken zijn wordt alles gesloopt. Het is hierbij heel belangrijk dat jullie, maar ook jullie ouders, heel goed luisteren naar de leiding. Wij doen dit namelijk al een hele tijd, en weten goed wat er moet gebeuren. Veel hout gaat naar de houtstapel, ander hout wordt verzameld om volgend jaar nog een keer te gebruiken, en weer ander hout wordt verzameld en weggegooid. Ook alle deuren moeten in de container verzameld worden. Hopelijk kunnen we weer net zo snel slopen en opruimen als vorig jaar, want toen gingen we heel snel!

En, als het weer goed naar onze smeekbedes geluisterd heeft, kunnen we om 19.30 de fik aansteken. Het hout wat we op de houtstapel verzameld hebben wordt, samen met de leidingtoren, in brand gestoken. Zodra de toren omvalt of instort is Timmerdorp 2019 écht afgelopen. Maar zo ver is het nog lang niet, eerst nog lekker timmeren en slopen!

Wij hebben met de leiding vanavond nog onze eigen barbecue, dus ik ga me snel klaarmaken. Rust vanavond goed uit (misschien wil iemand wel even lekker je schouders masseren!), en dan zien we elkaar morgenochtend weer. Hoera, we zijn nog niet klaar!

Bekijk alle dag verslagen