Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Fleur en Paul met hun gouden gereedschap

Donderdag 25 augustus 2016

Het lijkt wel alsof het steeds wamer wordt. Maar ach, het is beter dan regen en onweer.

Vanmorgen begon er weer lekker getimmerd te worden. Er zijn nog wat verlengingen en balken opgezet, gelukkig met veel hulp van de kinderen die de hulp vroegen. Toch merk k wel dat er minder hard getimmerd wordt dan normaal. Maar dat is ook niet zo vreemd met deze temperatuur. Helaas ging het voetbaltoernooi niet door, ook vanwege de warmte. Wel waren de springkussens blijven staan, en ging de brandweerspuit ook weer aan. Heerlijk!

De pauze was vandaag wat korter, omdat er vanmiddag gebarbecued werd.  Voor de barbecue kregen alle kinderen een worstje, hamburger, chips en wat drinken van Albert Heijn Castricum. Ook werd er nog pannenkoekenbeslag van Bakker Burgmeijer uitgedeeld, en kregen ze spekkies om boven het vuur te houden. Heel veel kinderen hadden zelf ook heerlijke hapjes mee. Ik zag veel komkommer en tomaatjes, poffertjes, vleesjes, spek en kaas voor de pannenkoeken, allemaal heerlijk. Tijdens het rondlopen kreeg ik ook nog wat lekkere dingen toegestopt, dus ik heb ook mee kunnen genieten. Veel kinderen hadden een plekje gevonden in de schaduw, terwijl papa's en mama's aan het bakken waren in de zon. Respect voor al deze ouders (en andere 'hulpjes'), goed gedaan!

Voordat de barbecue kon beginnen was het eerst tijd voor een bijzonder moment. Binnen de leiding hebben we namelijk elk jaar wel een paar 'jubilarissen'. Dat zijn vrijwilligers die 5, 10, 15, 20 of meer jaar mee doen. Zij krijgen een oorkonde, en een 'prijsje'.  Dit jaar hadden we drie mensen die al 5 jaar leiding zijn, zij kregen een zilveren hamer. Dit waren Simone, Cees en Nivard. Fleur doet zelfs al 10 jaar mee in de leiding, zij kreeg een gouden nijptang. Paul doet zelfs nóg langer mee, hij kreeg een gouden zaag voor de 15 jaar dat hij al vrijwilliger is bij het Timmerdorp.

Ik zit momenteel op de bank onder de luifel, even te schuilen voor het zonnetje. Vanavond hebben wij met de leiding ook een barbecue. Heel gezellig is dat altijd, lekker met z'n allen in het zonnetje. Ook kunnen we dan een beetje opladen voor morgen, want dan is het alweer de laatste dag van Timmerdorp 2016. 's Ochtends kunnen alle kinderen nog timmeren, en na de pauze worden de hoogste hutten omgetrokken. Dat doen we om veiliger te kunnen slopen. Daarna gaan alle kinderen, met hulp van leiding en ouders, de hutten slopen. Ongeverfd hout mag onder de leidingtoren, voor de fik. Geverfd hout en deuren moeten naar de containers, die mogen niet in de fik. Ook de palen bewaren we apart, want die gebruiken we volgend jaar weer.

Ga vanavond op tijd slapen, want morgen wordt het nog één druk dagje. Gelukkig wordt het wel wat minder warm, dat is met het slopen wel lekker. Ik zie jullie morgen!!

Bekijk alle dag verslagen