Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Donderdag 30 augustus 2012

Donderdag 30 augustus 2012

Poeh, ik vraag me af of die geur van barbecue nog uit mijn haar gaat deze week! Ik zal in elk geval de gezellige barbecue niet vergeten! Want ik vond het zeker gezellig. Overal om me heen werden hamburgers, pannenkoeken en kippenpootjes gebakken, en ook de marshmallows smaakten goed volgens mij! Maar voordat de barbecue begon zijn er nog andere dingen gebeurd.

Vanmorgen vroeg kon de vlag niet omhoog, want er waren twee mensen van de leiding kwijt. Wat bleek nou: ze waren in slaap gevallen, maar door al het timmeren deze week waren ze gaan slaaptimmeren (een variatie op slaapwandelen). Tijdens dat slaaptimmeren hebben ze een hut gebouwd, waar ze 's ochtends pas wakker worden. Door het geschreeuw van alle kinderen, en de geur van een kopje koffie, werden ze uiteindelijk wakker en kon er weer getimmerd worden. Tijdens het timmeren vloog het hout weer de hutten op. Mooie deuren en ramen werden er getimmerd, en vandaag zijn er ook derde verdiepingen op hutten gebouwd! Tijdens het timmeren 's ochtends zijn er twee sporttoernooien geweest. Als eerste een trefbaltoernooi (wat zag dat er sportief uit!), en daarna het jaarlijkse voetbaltoernooi. Het valt me altijd weer op hoe fanatiek alle voetballers (en hun timmercoaches) zijn! Leuk hoor! Na het voetballen en trefballen werd er weer druk getimmerd, er kon nog geknutseld worden en veel kinderen vonden het ook wel leuk om de rest van het dorp goed te bekijken. Wat wel opvallend was waren Cato en Eva die hamers van de leiding een stuk interessanter vonden dan hun eigen hamers. Het heeft wel een half uur geduurd voordat ik mijn hamer weer terug had. Maar nu zijn gelukkig alle hamers weer terug bij hun rechtmatige eigenaars (huilende hamers is ook zo verdrietig!).

Morgenmiddag moeten we alweer afscheid nemen van onze hutten. Maar voordat we dat doen kan er nog een ochtend druk getimmerd worden. Tot 12 uur kunnen jullie allemaal nog timmeren aan je hut, en dan houden we met z'n allen pauze op het timmerdorpveld. Er gaat niemand naar huis tussen de middag, zorg dus dat je broodjes en drinken bij je hebt! Om 1 uur worden alle hutten leeggehaald, en begint het (voor sommige kinderen) mooiste moment van de hele week: de hoogste hutten van het dorp worden omgetrokken. Dit is natuurlijk heel erg cool, maar het is vooral ook een stukje veiligheid. Nadat de hutten omgetrokken zijn worden alle hutten gesloopt. Hierbij krijgt iedereen hulp van ouders en van alle leiding. Voordat het slopen begint wordt er uitgelegd waar alles heen moet. Alle dingen moeten namelijk naar verschillende plekken gebracht worden, dus luister goed naar de uitleg. Pas als het hele veld leeg en opgeruimd is mogen jullie naar huis, dus als jouw hut helemaal opgeruimd is, help dan ook nog even bij je buren. We timmeren met z'n allen, dus ruimen we ook op met z'n allen. Na het opruimen krijgen jullie allemaal nog een aandenken en wat lekkers, en dan is het tijd om naar huis te gaan. Laten we vannacht allemaal nog even duimen voor het weer morgenavond. De voorspellingen zijn niet zo heel goed, maar misschien dat we dat nog kunnen veranderen als we met z'n allen (plus papa's, mama's, opa's, oma's, tantes, ooms, broertjes, zusjes, buren, vriendjes, vriendinnetjes, achterneefjes, achternichtjes, en eigenlijk gewoon iedereen in Castricum in omstreken) hopen op mooi weer, zodat de fik morgenavond gewoon door kan gaan! Want dat vind ik toch wel de beste afsluiting die ons Timmerdorp kan hebben!

Rust nu nog maar even goed uit voor de drukke dag morgen, en ik zie jullie allemaal morgenochtend weer! Groetjes!

Bekijk alle dag verslagen