Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

De hutten staan er mooi bij!

Donderdag 31 augustus 2017

Wat was dit een heerlijke dag! Vanmorgen was er nog wat regen, maar in de middag was het echt lekker weer. Zonnetje, niet te heet, super!

We merkten aan de kinderen dat ze gister niet veel hadden kunnen timmeren, want vanmorgen wilden ze met volle vaart aan de slag. Verlengen, dwarsbalken, vergunningen, alles schoot weer lekker op. Flink wat hutten die toch nog een stukje de hoogte in vlogen. Morgen nog de laatste centimeters en dichttimmeren.

Vanmorgen was er ook het Timmerdorpse voetbaltoernooi. Van Sibren begreep ik dat het een superspannende strijd was. In de finale werd er niet gescoord, en moesten er per team wel 11 penalty’s genomen worden voordat er een winnaar was! Wow, die waren aan elkaar gewaagd!

Vlak voor de barbecue was het moment waarop alle vrijwilligers met een jubileum gehuldigd worden. Er zijn namelijk elk jaar mensen in de leiding die 5, 10, 15, 20 of 25 jaar meedoen in de leiding. Deze mensen worden altijd een beetje in het zonnetje gezet. Dit jaar waren Bodha, Marika en Pepijn de mensen die een zilveren hamer kregen, omdat ze al 5 jaar meedoen. Sibren kreeg een gouden nijptang, voor 10 jaar helpen. Ook ik werd in het zonnetje gezet, al 10 jaar leiding! Ondertussen schrijf ik ook al sinds 2010 elke dag een verslag, dus dat schiet ook alweer lekker op.

Erica had een heel bijzonder jubileum. Zij doet namelijk al 25 jaar mee in de leiding! Om dat te vieren kreeg ze een speciaal Timmerdorp-glas, waarmee ze kon proosten met alle kinderen. Echt geweldig, al zo lang in de leiding zitten! Het is natuurlijk ook heel belangrijk, om genoeg vrijwilligers te hebben. Zonder alle leiding zou er geen Timmerdorp zijn.

Na de huldiging begon de barbecue. Er was ontzettend veel lekkers, gesponsord door Berger’s Eten en Drinken. Ik zag iedereen heerlijk smikkelen. Ik heb veel rondjes door het dorp gelopen om foto’s te maken en lekkere hapjes te bietsen bij alle vuurputjes. Oh, ik had ook nog geprobeerd een vuurputje aan te maken, dat is een mislukte poging! Haha, komend jaar maar iets meer oefenen, dan lukt het volgend jaar misschien wel.

Vanavond hebben wij met de leiding onze eigen barbecue. Ik moet daarom zo snel even douchen, en dan samen met Fleur, Merel en Simone ons eten ophalen, anders hebben we allemaal honger vanavond!

Morgen hebben we nog een laatste timmerochtend, en daarna is het tijd om te slopen! Slopen is altijd jammer, maar ook altijd wel heel erg leuk. En natuurlijk gaan we hopen dat het weer morgen goed is, zodat we ’s avonds kunnen fikken. Of we gaan fikken komt hier op de site te staan, en op Facebook.

Nou, lekker eten, lekker slapen, morgen nog een dag genieten en afscheid nemen van het Timmerdorp 2017.

Bekijk alle dag verslagen