Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Veel gezelligheid tijdens de barbecue

Donderdag 31 augustus 2023

Sorry! Ik ben een dag te laat met het schrijven van dit verslag. Maar ik zal er alsnog voor zorgen dat er een verslag over onze heerlijke dag gister geschreven wordt hoor!

Na de regenachtige dag op woensdag, en vooral ook de grote hoeveelheid regen in de nacht erna, hoopten we dat er wat minder water zou vallen op deze donderdag. De ochtend begon in elk geval goed, met een zonnetje. Het veld was alleen wel echt heel modderig! Overal stonden grote plassen water en de blubber zat al snel tot onze oren. Toch is dat ook altijd wel weer grappig, lekker een beetje soppen door het veld.

De ochtend was het laatste moment waarop er nog getimmerd mocht worden. Bij veel hutten werd er dus nog hard gewerkt om nog wat dingen af te maken. Een aantal hutten kreeg het nog voor elkaar om een derde verdieping te krijgen, dat leverde veel blije gezichten op. Ook werd er heel veel getimmerd aan bankjes en tafeltjes voor tijdens de barbecue. Zo cool om te zien wat voor mooie dingen er allemaal gemaakt worden. De deelnemers werden nog verwend met lekkere M&M’s, voor nog een beetje extra energie deze dag.

Niet iedereen was aan het timmeren in de ochtend, er waren namelijk ook kinderen die zich hadden ingeschreven voor het voetbaltoernooi. Vanwege de blubber werd deze even verplaatst naar het schoolplein, en ik begreep dat het een spannend toernooi was!

Rond een uurtje of 10 was er nog heel even een regenbui, maar dat was gelukkig de enige regen die we kregen deze donderdag. Ik ben benieuwd of we het vandaag (vrijdag dus) ook droog kunnen houden.

Voordat we konden barbecueën werden er eerst nog een aantal mensen in het zonnetje gezet. Sowieso het team dat gewonnen had met voetbal, en daarnaast de leiding met een jubileum. Elke vijf jaar krijg de leiding namelijk een bedankje voor hun inzet. Bij vijf jaar is dit een zilveren hamer en bij tien jaar een zilveren nijptang. Samen met Sibren mocht ik dit jaar mijn gouden zaag in ontvangst nemen. Dat betekent dat ik voor de vijftiende keer in de leiding zit! Echt heel cool! Ik ben niet meteen mijn eerste jaar begonnen met het Verslag van de Dag, die maak ik dit jaar voor de dertiende keer. Er was dit jaar iemand met een nog veel groter jubileum, namelijk Erica! Zij kreeg een gouden hut, omdat dit haar dertigste keer Timmerdorp is! Supercool toch!?

Na de huldiging was het tijd voor de barbecue. Elke hut kreeg een zakje met lekkers, wat vleesjes, drinken, chippies en marshmellows. Ook was er pannenkoekenbeslag. Van te voren vonden we het spannend of we de vuurtjes in de grond wel aan zouden krijgen, maar volgens mij ging dit uiteindelijk echt heel goed! Ik vind de barbecue altijd zo gezellig! Overal op het veld vuurputjes, met daaromheen groepjes kinderen en ouders op kleedjes, zelfgemaakte bankjes, lekker in de modder, het maakt allemaal niet uit. Sommige kinderen (of ouders) hadden er heel slim over nagedacht om stroop en poedersuiker mee te nemen, of nog andere lekkere hapjes. Heerlijk kneuterig was het. En ik kreeg allemaal lekkers aangeboden! Vegetarische balletjes, een pannenkoek, een blikje drinken, echt lief! De leiding heeft het vaak namelijk een beetje druk tijdens de lunch, dus nog niet iedereen had was gegeten.

Na de barbecue was de leiding nog niet klaar, want een deel van het dorp werd al opgeruimd. De radiohut is gesloopt, de straatnaamborden zijn weggehaald, allemaal dingen die alvast weg konden werden gedaan. Dat scheelt ons vandaag weer. Ook hadden we ‘s avonds onze leidingbarbecue. Die avond is altijd zo gezellig! Na een heerlijke maaltijd en een goede nachtrust zijn we allemaal weer opgeladen om vandaag te knallen.

Ik zal er nog niet te veel over vertellen (anders heb ik straks niets meer om in het verslag te zetten!), maar vandaag gaan we slopen. Onze omtrekteams en het platsla-team zijn om 8 uur al begonnen met het voorbereiding van het omtrekken. Om 9 uur komen alle deelnemers, en voordat je het weet is het veld weer leeg. Ik vertel vanmiddag (of morgenochtend) alle ins en outs in mijn verslag. Tot zo, we gaan nog een keer knallen!

Bekijk alle dag verslagen