Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Een klein overzicht van de hutten

Maandag 10 augustus 2015

Onze eerste dag zit er weer op! Wat gaat het snel! Toen ik net om mij heen keek zag ik dat elke hut al dwarsbalken voor de eerste verdieping heeft. Nog niet elke hut heeft een deur, maar dat gaat morgen voor de middagpauze wel lukken! Mensen die dit voor het eerst lezen zullen wel denken: ‘ Een deur?’ Jawel, een deur. Deuren gebruiken wij als dak/vloer voor elke verdieping. Op deze manier is de hut droog bij regen, en is er ook wat schaduw voor als de zon schijnt.

Vinden jullie het ook zulk lekker weer vandaag? Vanmorgen was het nog wat bewolkt, maar na de middagpauze kwam het zonnetje toch lekker door. Vandaag moesten alle kinderen naar huis om te eten, maar vanaf morgen mogen alle kinderen in hun hut overblijven. Zorg dan wel dat je zelf lekker eten meegenomen hebt. Denk er ook weer aan om genoeg drinken mee te nemen!

Even tussendoor, ik hoor net van Jantien dat we misschien op tv komen!! Vorig jaar hebben wij een filmpje opgenomen van het omtrekken van een hut. Dat klinkt misschien niet zo speciaal, maar de camera zat IN de hut! Hierdoor kon je de hele hut naar beneden zien vallen. RTV Noord-Holland vond dit wel heel gaaf, en wil hier wel een item van maken. Mocht ik meer weten laat ik het hier horen!!

Verder was het vandaag echt een hele goeie dag. We zijn allemaal ontzettend opgeschoten. Vanmiddag kregen alle kinderen lekkere Smoeltjes uitgedeeld, en verder zag ik heel veel kinderen hele grote spijkers in het hout slaan. Echt ontzettend knap!

Sinds vanmorgen doet de webcam het ook weer (hiermee kan je de hele dag het Timmerdorp volgen), en elke dag tussen de middag kunt u via de website luisteren naar de Timmerradio. Als u een plaatje aan wilt vragen kan dat via info@timmerdorpcastricum.nl. Zet er dan ook even bij voor wie u het plaatje aanvraagt.

Aan het begin van dit verslag zei ik natuurlijk dat de eerste dag er weer op zit. Voor de kinderen klopt dit ook wel, maar voor de leiding eigenlijk niet. Wij zijn namelijk afgelopen donderdag al begonnen met alle voorbereidingen. Elke dag werd er vanaf ongeveer 8 uur tot soms zelfs ’s avonds gewerkt om alles klaar te maken. En dat is goed gelukt! Het was ook weer prachtig om te zien hoe jullie, de kinderen, allemaal het veld op kwamen om een hut uit te zoeken. Het échte begin!

Elke middag nadat jullie naar huis zijn heeft de leiding nog een korte nabespreking van de dag. Het is nu bijna tijd voor ons om dat te gaan doen, dus ik moet stoppen met typen. Morgen komt er weer een nieuw verslag. Ik ben benieuwd wat er dan allemaal te vertellen is!

Bekijk alle dag verslagen