Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Samenwerking..!

Maandag 12 augustus 2013

De eerste dag zit er weer op! Wat zijn al die hutten ontzettend de hoogte in geschoten vandaag zeg! Er zijn nog maar acht hutten die geen eerste verdieping hebben, dus morgenochtend komt dat helemaal in orde!

Ik heb ook wel gemerkt dat ik hard gewerkt hebt vandaag. Ben behoorlijk moe, ik vergat daarnet zelfs dat ik nog een verslag moest typen. Gelukkig werd ik daar nog net op tijd aan herinnerd.

Nou, even een overzichtje van de dag. Vanmorgen, om 9.15 mochten jullie allemaal het veld op. Nadat iedereen een mooie hut had uitgezocht hield René de ‘openings-speech’. Daarin legde hij alle regels en tips van het Timmerdorp uit. Toen die speech voorbij was mochten jullie allemaal beginnen met je hut. Allereerst werden de palen vastgezet. Wat een rotwerk is dat he!? Helaas moet het wel gebeuren, want als je de hoogete in wil is het heel belangrijk dat je palen stevig in de grond staan.

Ongeveer een uur nadat jullie het veld opgekomen waren zag ik de eerste kruislatten verschijnen. Dat ging niet bij elke hut goed (soms nog kruislatten aan de buitenkant, of kruislatten die zo hoog werden vastgetimmerd dat zelfs de leiding er niet meer bij kwam), maar uiteindelijk had elke hut kruislatten aan vier kanten. Na de kruislatten werd de leiding pas echt belangrijk. Die had (en heb) je namelijk nodig voor je dwarsbalken. Die balken zijn zo dik dat de normale spijkers er niet doorheen komen. Je hebt dus ‘leidingspijkers’ nodig, en die heeft, zoals de naam al zegt, alleen de leiding. Soms duurde het een tijdje voordat er leiding gevonden werd, maar uiteindelijk kwam het helemaal goed!

Om 12.00 ging de vlag naar beneden. Dat betekent dat er niet meer getimmerd mag worden. Vandaag moesten jullie allemaal nog naar huis om te eten. Vanaf morgen mogen jullie wel overblijven in je hut, dus zorg dat je wat lekkers te lunchen mee neemt. Tijdens de lunchpauze was het tijd voor Timmerdorp-radio met Niels en Erik. Elk dag tijdens de pauze (en soms ook nog wat langer) is er Timmerradio. Dit is superleuke radio, die je kan luisteren via de site (en op het veld). Op de radio hoor je het Timmerjournaal, allerlei leuke weetjes en zelfs verzoekplaatjes! Dus loop af en toe langs de radiohut om een verzoekplaatje aan te vragen!

Om 13.00 kwamen de eerste kinderen alweer terug op het veld. Zij moesten wel nog een tijdje wachten, want pas om 13.30 mocht er weer getimmerd worden. Deze middag ging het timmeren ook weer super! Er werden bouwvergunningen uitgedeeld en op steeds meer hutten zaten de dwarsbalken vast. Hopelijk gaat het morgen weer zo lekker!

Wisten jullie trouwens dat de leiding altijd nog een ‘nabespreking’ heeft, om 16.30, als jullie naar huis zijn? Tijdens die nabespreking wordt er van alles besproken. Soms gaat het over dingen die geregeld moeten worden, of over de traktatie die uitgedeeld moet worden, maar we horen ook vaak over hutten waar ’s middags na het opruimen nog hout lag! Zorg dus gewoon dat je aan het eind van de dag je hout meteen netjes opruimt, en help elkaar ook waar dat nodig is. Op die manier houden we het met z’n allen netjes, en kunnen we de volgende dag weer lekker aan de slag met z’n allen.

Over aan de slag gaan gesproken.. Het wordt voor mij tijd dat ik lekker ga slapen! Ik ga dus nog even op zoek naar een leuke foto van vandaag, en dan duik ik mijn bed in. Morgen gaan we weer hard verder! Ik heb er zin in!

P.S. Hebben jullie het boekje wel goed doorgelezen? Ik heb namelijk niemand de grond om z’n hut zien aantrappen! ;-)

P.P.S.S. We hadden vandaag ook nog jarigen met een heerlijke traktatie! Hopelijk hebben ze een leuke Timmerverjaardag gehad!

Bekijk alle dag verslagen