Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Maandag 16 augustus 2021

Zo, wat ging het snel vandaag! Alles was net even anders dan anders, maar ik vond het een geweldige dag vandaag. We begonnen vanmorgen met de opening door Merel. In deze opening werd alle belangrijke informatie gegeven voor deze timmerweek. Na haar verhaal konden alle kinderen de plek voor hun hut uitkiezen. Op alle plekken stonden al vier palen in de grond, deze vormen de basis van de hut. Dit ging allemaal heel erg soepel, en voor we het wisten was de vlag omhoog en mocht iedereen beginnen met timmeren. Of naja, nog niet echt timmeren, want als eerste moesten de palen goed vastgezet worden. Omdat deze palen de basis van de hut zijn is het heel belangrijk dat ze goed vaststaan. Dit wordt gedaan door planken en balkjes om de palen heen te slaan, zodat deze niet meer veel heen en weer kunnen bewegen. Normaal kunnen ouders hierbij helpen, maar die mochten dit jaar niet op het veld. Gelukkig was er heel veel leiding om te helpen met het vastzetten van de palen. Hierdoor was ook dit werkje snel gedaan, en konden daarna de eerste kruislatten vastgetimmerd worden. Ondertussen hebben alle hutten een eerste verdieping, en ik kan me niet herinneren dat dit al eerder op maandag zo geweest is! Iedereen heeft echt zo zijn best gedaan!

Iets wat dit jaar ook heel erg anders is, is dat het Timmerdorp is opgedeeld in vier wijken. Elke week heeft zijn eigen groep leiding, die de kinderen in die wijk helpen. Ik vond dit zelf heel leuk, omdat ik de kinderen in mijn wijk al goed kon leren kennen. Ik heb in bijna alle hutten in mijn wijk al kunnen helpen, en er is zo goed getimmerd. En bovendien: wijk 1 is geweldig!! Welke wijk vinden jullie het coolst? Maar de andere wijken zijn ook echt heel goed, eigenlijk is gewoon het hele Timmerdorp perfect!

Wat een hele stomme verandering is dit jaar is dat de fik op vrijdag niet door kan gaan. Dat vind ik zo ontzettend jammer! Hopelijk kan het volgend jaar wel weer. Maar uiteindelijk ben ik vooral blij dat we deze week wel lekker aan het timmeren zijn, dat het vandaag niet zo heel veel geregend heeft en dat we over één nachtje slapen alweer verder kunnen timmeren!

Nog iets wel heel leuks trouwens, morgenavond (dinsdag 17 augustus) komt er een interview met Merel (onze voorzitter) op Radio Castricum! Het interview is ergens tussen 19.00 uur tot 20.00 uur te luisteren bij het programma Sounds At Seven van Sanne Maat. Gaan jullie ook allemaal luisteren? Ik wil hoor!

Voor alle kinderen die meedoen: tot morgen! Voor alle andere mensen die dit lezen: tot mijn volgende verslag!

 

Bekijk alle dag verslagen