Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Wat een prachtige taart he!?

Maandag 22 augustus 2022

De eerste dag zit erop! En wat voor dag! Ik zit nu in de Regelkeet dit verslagje te typen, en achter mij zijn gewoon al meer dan 50 hutten uit de grond gekomen. Kruislatten, dwarsbalken, zelfs al een paar bouwvergunning zie ik. Het is toch niet te geloven? Ik zal wat meer vertellen over hoe het vandaag ging.

Vanmorgen begonnen we met de leiding om half 9 met een voorbespreking. Dat doen we altijd op maandagochtend, zodat iedereen helemaal klaar is voor de timmerweek. Om 9.15 uur mochten de kinderen de feestelijke brug over om een plekje voor hun hut uit te zoeken. Dit gebeurde onder geweldige muzikale begeleiding van Emergo. Dat maakte er meteen een feestje van! Heel veel blije gezichten zag ik langskomen! Sommige kinderen vonden het ook wel een beetje spannend, maar dat mag natuurlijk ook gewoon!

Nadat iedereen een plekje had uitgezocht gaf Merel een uitleg over hoe de hutten gebouwd moeten worden en natuurlijk ook over andere belangrijke dingen. Omdat alle kinderen heel goed zelf kunnen timmeren moesten daarna alle ouders van het terrein af. Nog een paar laatste tips werden er gegeven, er werd nog wat geknuffeld en toen was echt echt zover: beginnen!

Voor sommige kinderen is het nog even wennen, dat timmeren, bij andere kinderen lijkt het alsof ze het hele jaar geoefend hebben. Dat is allebei prima, met hulp van de leiding komt iedereen een heel eind! Even een plank vasthouden, uitleg geven over zagen, de spijker recht slaan, niets is te gek. En zo is er vandaag al een boel gebouwd.

Halverwege de ochtend was er nog een bijzondere onthulling op het Timmerdorp. Wij hebben deze week namelijk een extra vestiging van Hubo Castricum, waar spijkers ‘gekocht’ kunnen worden. Omdat wij de spijkers altijd gesponsord krijgen van Hubo vonden we het wel leuk om hier dit jaar wat extra aandacht aan te besteden met een échte winkel! Heb jij hem al gezien?

Na de pauze was iedereen weer een beetje uitgerust en kon er weer verder getimmerd worden. Omdat het feest is moest er natuurlijk wel taart gegeten worden! Er was een echte TiDoCa-taart gebakken (gebakken in het Bakkerijmuseum “De oude bakkerij” in Medemblik, en we konden proosten met kinderchampagne. Wat een feestje zeg!

Vanavond kan ik alle kinderen de tip geven om lekker op tijd te gaan slapen, zodat jullie morgen weer hard verder kunnen timmeren! Donderdag is er Timmerdorp By Night, en het lijkt ons leuk als er dan bij veel hutten iets te doen is. Kleine spelletjes zoals spijkerpoepen, een leuk dansje, een mooi versierde hut bekijken, hebben jullie al een leuk idee voor jullie hut? Het is wel belangrijk dat het op de grond is, want je mag die avond niet op je hut. Natuurlijk willen we ook iedereen uitnodigen om die avond te komen kijken! Van 19.00 uur tot 21.00 uur is donderdagavond het Timmerdorp open voor bezoek! Vrije inloop en je hoeft ook niet tot 21.00 uur te blijven. We zouden het gezellig vinden als veel mensen even langskomen!

Voor nu: eet smakelijk, slaap lekker en voor alle kinderen tot morgen!

 

Bekijk alle dag verslagen