Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Maandag 27 augustus 2012

Maandag 27 augustus 2012

En we zijn begonnen! Een geweldige eerste dag met veel getimmer, toffe Timmerradio, een lekkere traktatie en al veel balken, spijkers, planken en deuren! Ik ben tevreden en blij over deze eerste dag. Het blijft leuk om al die blije gezichten om me heen te zien, en al dat timmerkabaal over het veld te horen.

Natuurlijk hebben jullie niet allemaal deze dag zelf meegemaakt, dus zal ik nog even vertellen wat er vandaag allemaal gebeurd is. Vanmorgen om kwart over 9 ging de brug open, en mochten al onze deelnemers het terrein op om een hut uit te zoeken. Sommige kinderen hebben een heel duidelijke voorkeur, terwijl andere kinderen al lang blij zijn met een hut naast hun vriendjes en vriendinnetjes. Nadat alle kinderen een hut gevonden hadden hield Jantien de Timmerdorpspeech. Hierin legde ze alles over het Timmerdorp uit. Gelukkig duurt dit nooit zo lang, zodat meteen daarna iedereen kan beginnen met timmeren. Volgens mij komt dan meteen het vervelendste werkje van het timmeren van een hut: de palen moeten vastgezet worden. Natuurlijk wil iedereen meteen beginnen met timmeren, maar met wiebelende palen krijg je nooit een hoge hut. Daarom duurt het altijd even voordat het echte werk begint. Gelukkig zijn we wel al een eind opgeschoten. Bijna alle hutten hebben een eerste verdieping (mét bouwvergunning natuurlijk!), en de rest is wel al helemaal klaar om de verdieping erop te krijgen. Dat is morgenochtend dan ook het eerste wat we doen: zorgen dat iedere hut een verdieping krijgt. Pas daarna gaan we verlengen, hoewel bijna alle kinderen daar vandaag al op zaten te wachten!

Tussen de middag begonnen de mannen van de radio, Niels en Erik, met het radioprogramma van het Timmerdorp. Leuke muziek, verzoekplaatjes en gave interviews waren er te horen. Ook de tip van de dag is erg belangrijk, dus luister goed vanaf morgen! Op het Timmerdorpterrein wordt het radioprogramma direct uitgezonden, en voor de ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes is de radio te beluisteren op www.timmerdorpcastricum.nl. Om 12.00 begint de radioshow automatisch. Misschien wordt er ook voor jullie wel een plaatje gedraaid, of wil je juist een plaatje aanvragen voor iemand op het terrein. Een tip: de leiding vindt het heel leuk om plaatjes te krijgen! :-)

Voor mij is het nu tijd om lekker met m’n voeten omhoog op de bank te gaan zitten, zodat ik morgenochtend weer goed aan de slag kan! Dus ga lekker in bad, slaap lekker en ik zie jullie allemaal morgen weer, voor onze tweede timmerdag! Ik heb er zin in!

Bekijk alle dag verslagen