Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Het Timmerdorp van boven

Maandag 28 augustus 2017

Zo, de eerste dag zit er alweer op. Op maandag gebeurt er altijd zo ontzettend veel dat ik even goed moet nadenken over alles wat ik wil vertellen. Vanmorgen stonden er al weer lekker op tijd veel kinderen te wachten voor de brug. Om 9.15 ging de brug open en mocht iedereen het veld op om een hut uit te zoeken. Dat ging volgens mij hartstikke goed, en al snel had iedereen een hut. Na de uitleg van Merel kon er getimmerd worden. Eerst moesten alle palen goed vastgezet worden, dat is altijd de stomste klus van de hele week. Helaas is het wel heel belangrijk, want als je palen niet stevig vast staan is je hut ook niet stevig. Na het vastzetten van de palen kan het echte timmeren beginnen. Kruislatten, dwarslatten, bouwvergunningen. Het ging zo ontzettend snel vandaag! Een groot deel van de hutten heeft al een eerste verdieping, en de rest krijgt die morgenochtend.

Het was vandaag ook heel erg warm, dus er werd veel water gedronken. Ik merkte ook dat iedereen sneller moe werd van de hitte. 's Middags werden er lekkere chippies uitgedeeld, gesponsord door Deen Castricum. Een beetje zout is goed, na al het zweten. Ondanks al die warmte vond ik dat jullie allemaal lekker pittig aan het doortimmeren waren. In de hutten waar ik aan het helpen was hoefde ik bijna niks te doen, alle spijkers werden erin geslagen door de kinderen in de hutten.

Morgen wordt het weer zo'n warme dag, dus zorg voor genoeg drinken en wat lekkere zoute koekjes voor tussendoor. Er mag morgen ook lekker geluncht worden in de hutten. Als je tussen de middag op het Timmerdorp blijft moet je niet vergeten je broodjes mee te nemen. Of misschien is papa, mama, opa, oma of iemand anders wel zo lief om lekkere broodjes en koud drinken te komen brengen om 12.00.

Terwijl ik dit aan het schrijven ben wordt er achter mij druk getimmerd aan de leidingtoren. Als we vrijdag mogen fikken ligt al het hout om 'onze' hut heen, maar die hut moet natuurlijk wel gebouwd worden. Dat gebeurt 's avonds, zodat we overdag veel kinderen kunnen helpen.

Mocht je een keer 's avonds je hut willen laten zien aan iemand die overdag niet mee kan mag dat natuurlijk. Zulke mooie bouwwerken moeten natuurlijk wel geshowd worden!

Nou, ik ga even kijken hoe ver het met de leidingtoren is, morgenochtend om 9 uur gaan we weer lekker timmeren! Slaap lekker.

Bekijk alle dag verslagen