Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Het timmerdorp is weer begonnen

Maandag 29 augustus 2011

Hey allemaal!

‘t Is begonnen hoor! Vanmorgen om 9.15 mochten jullie allemaal het veld op, en werden er druk hutten uitgezocht. In het introductiepraatje van Jantien werd uitgelegd hoe een hut gebouwd moet worden. Eerst moeten de vier palen goed vastgezet worden met kleine latjes, zodat die in elk geval stevig staan. Als dat klaar is mogen er kruislatten vastgetimmerd worden, aan de binnenkant van de palen. De basis van je hut is dan klaar. Wat je dan nodig hebt is wat leiding, die je kunnen helpen met dwarsbalken. Zodra die stevig vastzitten kan je een bouwvergunning aanvragen, en krijg je een deur. Een deur!? Ja, een deur, die op je hut getimmerd wordt, als een soort dak.
Als ik nu vanuit de Regelkeet naar buiten kijk zie ik al veel hutten met een dak, maar nog lang niet allemaal. Morgenochtend gaan wij er eerst voor zorgen dat alle hutten een dak hebben. Dus nog geen verleningen, maar eerst bouwvergunningen voor alle hutten. Als het dan gaat regenen, kan iedereen droog zitten!

Het is echt onwijs leuk om te zien hoe druk er getimmerd wordt de hele dag! En vandaag was het nog veel leuker, door alle gele t-shirts die gedragen werden door de kinderen! Gelukkig hoefden er niet veel kinderen naar de EHBO vandaag, alleen wat splinters en wat andere kleine ongelukjes. Zelfs ik heb op mijn duim geslagen vandaag!

Toen ik daarnet op de internetsite keek zag ik dat er dit jaar zelfs een live webcam is! Tussen 8.00 en 17.00 kan je via de internetsite live bekijken wat er allemaal op het veld gebeurt! Ik vind dat echt onwijs tof, zelfs alle opa's, oma's, tantes, ooms, vriendjes, vriendinnetjes, iedereen kan even snel bekijken hoe hard het al gaat met alle hutten! Super!

Morgen tussen de middag gaat er iets heel leuks gebeuren, dus zorg allemaal dat je een lekker broodje en drinken mee hebt, zodat je kan overblijven tussen de middag. Anders mis je misschien alles wat er gaat gebeuren, en dat zou zonde zijn. Want het wordt leuk!

Nou, morgen is er weer een dag, ik ga nog even uitrusten, zodat ik morgen weer veel dwarsbalken, deuren en verlengpalen vast kan slaan! Het was een heerlijk begin van de week! Oh, en vanaf nu geen regen meer he!

Groetjes,
Margy

Bekijk alle dag verslagen