Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Het lege timmerdorpterrein

Maandag 9 augustus 2010

Dag allemaal,

Ik ben Henriëtte Amer, een verslaggeefster van een krant. Deze week zal ik jullie meeneemen  in mijn Timmerweek. Nee, niet in het echt, maar op papier. Elke Timmerdag schrijf ik op de site een verslag van wat ik allemaal meegemaakt heb. Ik ben nog nooit op een Timmerdorp geweest, dus ik ben erg benieuwd wat ik allemaal zal gaan zien! Heb jij zelf nou iets heel leuks, geks of spannends meegemaakt, schrijf dit dan op een briefje, en stop het in de verslagbus bij de Regelkeet. Op die manier heb ik nog meer te schrijven, en komt jouw verhaal misschien ook wel in het Verslag van de Dag. Het is namelijk heel leuk, niet alleen jij kan deze verslagen lezen, maar ook opa's, oma's, ooms, tantes, nichtjes, neefjes en natuurlijk je ouders kunnen zo het Timmerdorp volgen. Dus check tijdens het Timmerdorp elke dag de site, en vertel het tegen iedereen!

Vandaag ben ik voor het eerst een kijkje gaan nemen op het timmerveld. Op de foto kan je zien hoe leeg het daar nog is! Ik kan me bijna niet voorstellen dat het daar volgende week weer helemaal vol staat met hutten, kinderen, spijkers, balken, kruislatten, deuren, de Regelkeet, leiding, glijbanen, verdiepingen, de leestent, gereedschap, de leidingtoren, knutselspullen en gezelligheid. Toch heb ik me laten vertellen dat het Timmerdorp altijd een erg leuke boel is.

Toen ik een uitnodiging kreeg voor een leidingbespreking, voelde ik me zeer vereerd. Dus vanavond heb ik m'n schrijfpapier bij elkaar gezocht, en ben ik op weg gegaan naar deze bespreking. Op zo'n leidingbespreking worden alle belangrijke dingen overlegd. Ik zal jullie niet met de details lastigvallen, maar het belooft een erg leuke week te worden! Ik vond deze bespreking zelfs al zo gezellig dat ik hard m'n best ga doen ook zo'n rood shirt te scoren, zodat ik mee kan helpen volgende week! Dat lijkt me echt helemaal geweldig. Aan het einde van de avond kreeg ik zelfs nog de mogelijkheid een interview te doen met Mike van de leiding... 

Ahum, nu moet ik maar snel m'n spullen bij elkaar gaan zoeken: m'n hamer, zaag, nijptang, timmerkist, handschoenen, oude kleren en stevige schoenen. Van de leiding heb ik al begrepen dat laarzen niet goed genoeg zijn, dus ik moet echt goede stevige schoenen zoeken. Ohja, en spijkers hoeven we niet zelf mee te nemen, die krijgen we van de leiding.

Dus nog even op een rijtje wat ik allemaal geleerd heb, en wat voor jullie belangrijk is: 
- kijk tijdens het Timmerdorp elke dag op WWW.TIMMERDORPCASTRICUM.NL voor het Verslag van de Dag
- vertel iedereen over het Verslag van de Dag
- als je iets hebt meegemaakt, schrijf je naam, hutnummer en het verhaal op, en stop dit in de verslagbus bij de Regelkeet
- trek goede schoenen en kleren aan
- vergeet je hamer niet
- spijkers meenemen is niet nodig
- het wordt een gezellige week!

Aan het einde van de week ga ik een kijkje nemen bij de voorbereidingen, dus dan zal ik ook weer een Verslag van de Dag schrijven.

Tot dan!
H. Amer

Bekijk alle dag verslagen