Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Het hout ligt al klaar!

Vrijdag 19 augustus 2016

Daar zijn we weer! Gister zijn we begonnen met alle voorbereidingen voor Timmerdorp 2016. De eerste dag wordt er vooral heel veel heen en weer gereden. Hout wordt gebracht, de Regelkeet, koffiekeet en EHBO-keet moeten naar het veld, al het materiaal moet worden uitgezocht en opgeruimd, er is altijd genoeg te doen zo'n eerste dag.

Vandaag zitten wein de tweede dag van de voorbereidingen. We zijn vanmorgen begonnen met een lekker ontbijtje in de zon op het veld, dat is toch wel echt een goed begin van de dag! Er wordt verder opgeruimd, en vanmiddag komen de eerste ouders helpen met ontspijkeren. Dat is een belangrijke taak, want het is fijn als jullie maandag niet zoveel spijkers in jullie hout hebben zitten.
Ook wordt vandaag de luifel opgebouwd. De luifel is tijdens de Timmerdorpweek de plek waar de leiding zit om te eten en drinken, en om af en toe dingen te bespreken.

De rest van het weekend wordt ook gebruikt om hout te ontspijkeren. Er komen een heleboel ouders om te ontspijkeren, dus dat is voor ons heel veel hulp. En dat hebben we ook wel nodig! Verder zijn de voorbereidingsdagen heel gezellig, en voor de leiding al een goed moment om lekker klaar te stomen voor de Timmerdorpweek.

Zijn jullie er eigenlijk al een beetje klaar voor? Liggen de hamers al klaar? En is jullie timmerarm al een beetje getraind? Nou, dat komt vast wel goed. En anders zijn er allemaal mensen in rode shirts die je kunnen helpen. Want zo kan je de leiding herkennen, ze hebben een rood shirt aan, met het TiDoCa-logo op de achterkant.  Er zijn ook een paar mensen met een paars shirt, dat is het bestuur. Zij zijn er voor alle vragen van ouders, en ook als er bijvoorbeeld ruzie is in een hut. Maar als je hulp wil bij het timmeren kan je dat vragen aan de rode shirts. Die kunnen (bijna allemaal) heel goed timmeren!

Nou, ik ga nog even wat anders doen dan achter de laptop zitten, want er is nog genoeg te doen. Misschien zie ik jullie zondag bij het ophalen van de banden, en anders maandag als het Timmerdorp begint! Hoera!a

Bekijk alle dag verslagen