Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

De leidingtoren voordat de fik erin gaat vanavond

Vrijdag 1 september 2017

Het zit er weer op, Timmerdorp 2017 is bijna afgelopen! Als ik nu vanuit de Regelkeet naar buiten kijk zie ik een leeg grasveld, waar nog een paar rode shirtjes, ouders en kinderen lopen, maar waar geen hut meer te vinden is. Vanmorgen is er nog lekker getimmerd, ondanks dat veel leiding al bezig was met opruimen. Voor de leiding begint het slopen eigenlijk al op vrijdagochtend. Onze luifel moet weg, al onze spullen moeten al worden opgeruimd, en we moeten zorgen dat alles klaar is om te slopen en het Timmerdorp af te ronden.

Na de middagpauze begint dan het slopen. Voor ons als leiding is dat altijd heel leuk en tof om te doen. Een deel van de leiding wordt ingedeeld in de omtrekteams. Dat zijn de teams die de hoogste hutten klaarmaken om omgetrokken te worden. In elk team zit één klimmer, die maakt het touw vast boven in de hut. De rest van het team zorgt ervoor dat de hut aan de onderkant niet meer stevig is (nadat de klimmer eruit is natuurlijk!), om te zorgen dat de hut ook omgetrokken kan worden. In een omtrekteam zitten is altijd erg bijzonder. Dit jaar zat ik niet in een omtrekteam, maar het was ook heel leuk om het omtrekken weer eens vanaf de zijkant te zien. Het omtrekken duurde dit jaar best lang, omdat we veel hoge hutten hadden. Omtrekken is wel heel belangrijk, omdat het gevaarlijk is om die hele hoge hutten van bovenaf te slopen. Uiteindelijk draait het toch allemaal om veiligheid.

We hadden vandaag hele bijzondere helmen. Mark van de leiding had namelijk gezorgd dat we nieuwe helmen hadden. Op alle helmen stond een gek gezichtje, ik vond dat dat er ontzettend gezellig uit ziet. Als de foto’s van vandaag op de site staan zal je ze wel zien.

Na het omtrekken begint het echte slopen. Belangrijk is: we slopen van boven naar beneden. Ik had vandaag ‘dienst’ in de container. Daar moesten alle deuren in, en het hout wat niet verbrand mag worden. In de container is het altijd heel hard werken, maar ik vind het ook altijd wel heel stoer. De rest van de leiding stond rond de brandstapel en was in het veld aan het helpen. Ik vond dat het slopen weer ontzettend goed ging. Binnen de kortste keren was het veld weer leeg en netjes.

Toen de kinderen hun laatste traktatie mochten halen werd het goede nieuws verteld: de fik vanavond gaat door! Dat betekent dat we vanaf 19.30 kunnen genieten van de afsluiting van Timmerdorp 2017.

Ik ga nu nog even helpen met de laatste dingetjes, en hopelijk zie ik jullie allemaal vanavond. Ik ga proberen om de start van de fik weer te livestreamen via onze Facebookpagina.

Dit was mijn laatste verslag van dit jaar, dus ik neem voor de laatste keer dit jaar afscheid. Rust lekker uit, vanavond om 19.30 fikken, en anders tot volgend jaar!

Bekijk alle dag verslagen