Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

De houtstapel voor de fik

Vrijdag 14 augustus 2015

Het zit er weer op! Alle hutten zijn weg, de container zit vol en de ontspijkerde palen worden alweer teruggebracht. Al het niet geschilderde hout ligt om de leidingtoren heen, klaar om vanavond in de fik te gaan. Want: DE FIK GAAT DOOR! Vanavond om 19.30 wordt de fik aangestoken. Ik heb er al erg veel zin in!

Vandaag was wel weer een prachtige timmerdag. Vanmorgen leek het even een hele regenachtige dag te worden, maar uiteindelijk hebben we maar een paar regendruppels gehad. Daarna was er vooral veel zonneschijn. Op vrijdag wordt er niet meer zo heel veel getimmerd, omdat de leiding al moet beginnen met opruimen. De luifel wordt weggehaald, er was geen radiohut meer, maar alle gewone hutten bleven natuurlijk wel nog staan.

Na de lunchpauze was het tijd om de hutten om te trekken. Alle kinderen werden naar voren geroepen, omdat ze achter het lint moesten staan als de hutten omgetrokken. Dit gebeurde alleen niet, er bleven op een aantal hutten kinderen staan! Waarom zou dat zijn? Nou, zoals jullie waarschijnlijk wel weten is dit het laatste jaar van het Timmerdorpbestuur van nu. Wees niet bang, het Timmerdorp stopt niet, er is alweer een nieuw bestuur! We vonden alleen wel dat het bestuur van nu wat extra aandacht verdiende. In de dagen hiervoor hadden we al wat dingen voorbereid. Toen John het bestuur doorde microfoon bedankt had mochten alle kinderen iets uitvouwen. Op de hutten verschenen op grote vuilniszakken de woorden ‘Bedankt bestuur!' Helaas was het door de wind niet heel goed te lezen, maar het idee was duidelijk. Ook hier wil ik het nog even zeggen: BEDANKT BESTUUR!!!

Op dit moment wordt er om mij heen van alles opgeruimd. Ik zit nu weer in de Regelkeet, maar die wordt straks al opgehaald, daarom moeten nu alle spullen er al uit. Hierdoor kan ik me niet zo goed concentreren voor dit verhaaltje, dus hou ik het hierbij. Het was echt een geweldig timmerjaar! Het weer was goed, de hutten waren mooi en we mogen vanavond fikken, hoera!

Als ik morgen niet de hele dag wil uitslapen zal ik dan nog een laatste verslag schrijven over de fik, en misschien ook nog wat over deze heerlijke vrijdag. Want jongens, wat ben ik moe! Ik heb lekker hard gewerkt deze week, dus ik heb vanavond een leuke avond bij de fik wel verdiend vind ik! En natuurlijk de rest van de leiding ook! Want ik ben niet de enige die hard werkt!

Toppers, deelnemers, leiding, ouders, hartstikke bedankt voor deze week, en tot vanavond! 

Bekijk alle dag verslagen