Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Foto volgt nog!

Vrijdag 15 augustus 2014

Het zit er weer op! Alle hutten zijn weer opgeruimd, op dit moment halen de laatste kinderen hun vaantje op. We gingen weer supersnel vandaag, het is nu pas 15.19!

Oh, trouwens, ik hoorde dat er gister een aantal suffe spelfouten in mijn verslag stonden, sorry! Ik wilde zo graag mijn verslag schrijven dat ik waarschijnlijk niet zo goed opgelet heb. Hopelijk gaat het vandaag beter.

Vandaag was in elk geval weer een heerlijke dag. Vanmorgen konden alle kinderen nog heerlijk timmeren, maar de leiding begon al met opruimen. De luifel moest opgeruimd, de radiohut ging al op, het dorp werd een stuk kaler. Sommige kinderen vonden dat heel jammer, omdat we niet meer konden verlengen en niet meer hielpen met dwarsbalken. Toch had iedereen nog wel iets te doen, gelukkig. Om 12 uur begon de laatste pauze van dit Timmerdorp. Voor de leiding worden er op vrijdag altijd snacks gehaald, zodat we veel kracht hebben voor het slopen. Na de lunch begon het omtrekken. Misschien weet je nog niet precies waarom we dat nou eigenlijk doen. De hutten die omgetrokken worden zijn altijd de hoogste hutten. Als die normaal gesloopt moeten worden is dat best gevaarlijk, omdat die hutten zo hoog zijn. Als we ze omtrekken liggen de hutten al op de grond, en kunnen ze dus makkelijk gesloopt worden. Na het omtrekken mocht iedereen naar zijn hut toe. Elke hut werd van boven naar beneden gesloopt, en het hout werd naar de brandstapel gebracht. Geverfd hout en deuren mogen niet verbrand worden, dus die moesten naar een container. Ook de palen, waarmee het Timmerdorp ook begon, gaan niet op de brandstapel. Die gebruiken we namelijk volgend jaar weer!

Er is trouwens nog goed nieuws: de fik gaat door!! Het weer is goed genoeg, het waait niet te hard, dus we mogen weer vanavond! Om 19.30 wordt de fik aangestoken, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Als de leidingtoren omvalt is Timmerdorp 2014 pas ├ęcht voorbij.

Morgen zal ik nog een laatste verslag schrijven, over hoe mooi de fik wel niet was. Voor nu in elk geval tot vanavond! Ik heb sowieso weer een prachtige week gehad!

Bekijk alle dag verslagen