Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Het omtrekken van hutten

Vrijdag 16 augustus 2013

Wauw, wat ging dat snel! Het is nu 15.18 en iedereen is al bezig om naar huis te gaan. We hebben met z'n allen in een toptempo opgeruimd! Wat ik vooral leuk vond om te zien was dat iedereen elkaar zo goed hielp. Als iemand klaar was met z'n eigen hut werd er bij alle andere hutten geholpen, echt supergoed!

Maar we hebben natuurlijk niet alleen gesloopt vandaag. We begonnen vanmorgen nog met lekker timmeren. De hutten werden niet meer veel hoger, omdat veel mensen van de leiding ook nog druk aan het opruimen waren. Ook waren twee voetbalteams nog aan het strijden om de TiDoCa voetbaltitel. Uiteindelij kwas team ‘De Pannenkoekenbakkers' onder leiding van coach Bart de grote winnaar! Gefeliciteerd!

Na de middag begon het omtrekken van de hutten. Dat gebeurt met de hoogste hutten van het dorp, zodat die niet vanaf grote hoogte gesloopt hoeven te worden. Er waren dit jaar best veel hutten die omgetrokken werden. Daardoor duurt het soms wat lang, maar ik vind het altijd wel heel gaaf om te zien hoe de huttenbouwers hun eigen hut om kunnen trekken!

Toen het omtrekken klaar was mocht iedereen het veld op om zijn hut te gaan slopen. Daarbij werden ze geholpen door de leiding. Binnen de leiding had iedereen zijn eigen taak. Sommige mensen stonden bij de houtstapel, andere mensen hielpen met slopen of stonden in de container bij al het geverfde hout. Op die manier, en met alle hulp van jullie en jullie ouders, kregen we het veld zo snel en netjes opgeruimd!

Nu is het nog spannend of we vanavond wel of niet mogen fikken. Om half 7 wordt de wind gemeten, en wordt er besloten of de fik door mag gaan. Dat komt dan op de site en op de Facebookpagina van TiDoCa te staan, zodat jullie allemaal weten of jullie nog terug moeten komen om te genieten van de fik.

Ik ga nu hier nog even helpen met opruimen, maar wil jullie eerst even bedanken voor weer een heerlijk Timmerdorp-jaar! Ik vind het jammer dat het weer afgelopen is, dus ik kijk alvast uit naar volgend jaar. Zie ik jullie dan allemaal ook? Rust nu in elk geval lekker uit, en hopelijk tot bij de inschrijving of tot volgend jaar!

Groetjes, voor de laatste keer in 2013, Margy

Bekijk alle dag verslagen