Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Uitgeteld na een week hard werken!

Vrijdag 26 augustus 2022

Allereerst: sorry, jullie hebben een dag langer moeten wachten op mijn dagverslag! Gistermiddag zijn we nog wel een tijdje bezig geweest met het opruimen van het veld, dus ik had geen tijd meer om mijn verslag nog te schrijven. Maar nu ben ik (een beetje) uitgeslapen en zit ik lekker op de bank mijn laatste verslag van dit jaar te typen.

Laten we beginnen bij donderdagavond, want daar heb ik nog niets over geschreven! Timmerdorp By Night, wat was dat gaaf zeg!! Ik heb nog nooit zoveel mensen tegelijk op het Timmerdorp gezien. Het was zo gezellig, het voelde een beetje als een festival. Lekker weer, mooie muziek van Emergo, er werden spelletjes gespeeld, hutten werden bewonderd, ik zag heel veel blije mensen! En wat vonden jullie van onze verrassing? Een flashmob met alle kinderen die dat leuk vonden! ‘s Middags hadden we stiekem al even geoefend op Cotton Eye Joe, zodat iedereen het dansje goed kenden. Rond kwart voor 8 was het zo ver. De muziek ging aan en vanuit alle hoeken van het dorp kwamen dansende kinderen en leiding naar het midden om de dans te laten zien! Zo leuk! En daarna zijn we lekker nog even blijven dansen, want naast timmeren zijn er ook veel kinderen en leiding die dat heel leuk vinden. Het was jammer dat het nog niet super-donker was toen Timmerdorp By Night afgelopen was, maar toch deden de lichtjes hun werk al goed. Het was ‘s avonds wel een heel erg gaaf gezicht hoor, heel veel hutjes met gezellige lampjes en mooie versiering! Ik vond Timmerdorp By Night echt ontzettend gaaf en heb de hele avond met een grote lach op mijn gezicht rondgelopen.

Eigenlijk gaat dit verslag natuurlijk over de vrijdag, dus laat ik daar maar snel over vertellen. Omdat veel hutten nog mooie versiering hadden hangen van Timmerdorp By Night mochten alle kinderen dit ‘s ochtends nog uit hun hut halen.Het was deze ochtend namelijk tijd om alles weer af te gaan breken. Daarna werd iedereen verzameld op de rijplaten. Bij het Timmerdorp worden voor het slopen van de hutten de hogere hutten omgetrokken. Dan wordt er een lang touw aan de hut bevestigd, de hut wordt minder stevig gemaakt en de kinderen die hem gebouw hebben mogen (met wat hulp van de leiding) hun hut omtrekken. Op die manier kan hij vanaf de grond gesloopt worden, en hoeft al dat hout niet vanaf de derde verdieping nog naar beneden. Het wachten voordat alles omgetrokken is duurt soms een beetje lang, maar het moet natuurlijk allemaal wel goed gebeuren. Ik vind dat we in een recordtijd 21 hutten hebben omgetrokken! En jeetje, wat waren alle hutten stevig gebouwd zeg! Het kostte veel moeite om ze om te krijgen!

Nadat de hutten omgetrokken waren begon het slopen. Hierbij zijn altijd een paar dingen heel belangrijk: sloop van boven naar beneden (en dus niet onderaan terwijl er misschien nog iemand bovenop staat), gooi geen spullen naar beneden en luister altijd naar de leiding in de rode shirtjes! Op deze manier is ons Timmerdorp deze dag weer ontzettend snel opgeruimd. Iedereen was heel hard aan het werk en met zijn allen waren we binnen een paar uur klaar. Dat vind ik wel altijd heel gek, ‘s ochtends kom je op een veld met een heel Timmerdorp, en ‘s middags is er bijna niets meer van te zien! Ik stond tijdens het slopen in de container met hout wat bewaard moet blijven. Dit jaar waren dat vooral de mooie lange planken, die als kruislatten gebruikt kunnen worden. Het is hard werken in zo’n container, maar ook wel heel leuk om veel kinderen steeds langs te zien komen met hout. Echt harde werkers allemaal!

Supersnel was alles opgeruimd en kon Timmerdorp 2022 worden afgesloten. Dat konden we natuurlijk niet doen zonder Merel nog even te bedanken. Merel is afgelopen jaren de baas van het Timmerdorp geweest, en gaat daar nu mee stoppen. Niet meer dan logisch dat we haar natuurlijk nog even toegejuicht hebben met alle kinderen, voordat de laatste traktatie en een aandenken aan Timmerdorp 2022 werden uitgedeeld!

 

Wat veel van jullie misschien helemaal niet weten is dat we als leiding dan nog niet klaar zijn. De hutten zijn natuurlijk wel opgeruimd, maar er moeten wel nog dingen gebeuren. Onze keetjes moeten worden weggereden, de containers met hout worden opgehaald, alle gaten van de palen moeten worden gevuld (daar helpen gelukkig ouders mee), en er moeten nog veel spullen worden teruggebracht naar onze opslag. Al met al zijn we vaak pas rond 5 uur helemaal klaar. Het was dit jaar heel gek en ook heel lekker dat er niets meer achter bleef op het terrein. Normaal hadden we natuurlijk een grote fik, of een kleine afsluiting met alleen de leiding, en dan hebben we daar nog dingen voor nodig op het veld. Dit jaar was dat niet zo, dus konden we echt alles opruimen! Ook wel lekker, want daardoor kan ik nu op de bank dit verslag schrijven, in plaats van dat ik nog de laatste dingen aan het opruimen ben. Gisteravond hadden we met alle leiding nog een barbecue, om deze mooie week te vieren. Het was heel gezellig, en we zijn natuurlijk allemaal heel erg op tijd gaan slapen! ;-)

Ik wil dit verslag afsluiten met een paar bedankjes. Allereerst aan jullie allemaal, voor het meedoen aan het Timmerdorp en voor het lezen van mijn verslagen! Ook onze sponsoren moeten bedankt worden, want zonder hen zou het Timmerdorp niet georganiseerd kunnen worden. De ouders hebben hard gewerkt, voor het halen van de stempels. Ontzettend fijn, want daardoor kunnen wij ons richten op het helpen van de deelnemers. En als laatste: bedankt aan alle vrijwilligers die ook dit jaar weer vrije dagen opgenomen hebben, hun huis een week bijna niet gezien hebben en een geweldig Timmerdorp uit de grond gestampt hebben! Het was echt een topweek! Tot volgend jaar, en rust goed uit allemaal!

 

Bekijk alle dag verslagen