Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

De kraan die ons kwam helpen

Vrijdag 31 augustus 2012

Het is weer voorbij. Timmerdorp 2012 was weer een groot succes, en nu is het tijd om ons voor te gaan bereiden op volgend jaar! Ik heb ontzettend genoten deze week, en hoop dat jullie allemaal ook veel plezier gehad hebben. Zelf moet ik nu wel even moeite doen om weer te wennen aan de stilte om me heen (geen getimmer) en niet al die gezellige kinderen op het Timmerdorpveld. Nou, nogmaals: volgend jaar weer!?

Natuurlijk zal ik ook nog even iets schrijven over onze laatste timmerdag. Zoals jullie waarschijnlijk zelf ook wel gemerkt hadden heeft het van donderdag op vrijdag heel erg hard geregend (zelfs met onweer!). Hierdoor was het veld één grote blubberbende en waren alle deuren hartstikke nat. Dit betekende voor jullie dat je niet hoger mocht klimmen dan je eerste verdieping. Dit kwam ook nog omdat het heel hard waaide. Die wind betekende voor ons nog iets anders: de fik mocht niet doorgaan. Dit was voor ons allemaal een grote teleurstelling (tenminste, voor mij wel!). Nu moest het hout dus op een andere manier van het veld af. Gelukkig wist het timmerdorpbestuur een kraan te regelen die de hutten stuk voor stuk uit de grond 'hapte' en in een container gooide. Op die manier waren de hutten wel heel snel weg.

Oh, maar ik moet natuurlijk niet vergeten om nog te schrijven over vrijdagochtend! Omdat die kraan kwam moest al het hout van de houtstapel al opgeruimd worden. Maar wat moeten jullie dan, zonder hout? Film kijken in De Bloemen! Met alle kinderen zijn we naar Sporthal De Bloemen gegaan om daar de film 'Over the Hedge (Bonje bij de Buren)' te kijken. Dit was erg gezellig, zeker toen er ook nog snoepjes uitgedeeld werden. Terwijl jullie allemaal de film aan het kijken waren werd er op het Timmerdorpveld al druk opgeruimd. De luifel moest weg, alle spullen moesten opgeruimd worden, en toen jullie terugkwamen was zelfs het podium al opgeruimd. Dit betekende dat we dit jaar de oorkondes voor het voetbal en voor de timmerjubilea (mensen die al 5, 10, 15 of meer jaar meedoen) even op een andere plek moesten uitreiken. Gelukkig ging dit allemaal goed, en kregen we allemaal de oorkondes die we verdienden. Ja, ik kreeg dit jaar mijn zilveren hamer, echt leuk joh!! Na het uitreiken van de oorkondes begonnen de omtrekteams hutten klaar te maken. Dat doen ze zodat de kinderen met de hoogste hutten hun hut om kunnen trekken. Het klaarmaken van de hutten gaat als volgt: iemand van de leiding klimt de hut in (in mijn omtrekteam was dat Anke) om een touw vast te maken aan de bovenkant. Als de klimmer weer beneden is mag de rest van het team aan het werk, om eigenlijk bijna de hele onderkant van de hut al een beetje te slopen. De kruislatten worden eruit geslagen, en ook de balken moeten los. Hierdoor verliest de hut veel stevigheid, en kan hij dus omgetrokken worden (anders moet je wel héél hard trekken!). Na het omtrekken begon de kraan met zijn werk, en mochten alle kinderen een vaantje en een rol Mentos komen halen. Dat is dus even anders dan andere jaren, omdat dan het hele veld eerst opgeruimd moet zijn. Omdat dat dit jaar wat langer zou duren werd er dus besloten om alle deelnemers, die al de hele week hard getimmerd hadden, al naar huis te laten gaan. Wel wil ik nog even benoemen dat ik heel blij ben met de ouders die zijn blijven helpen! Er waren namelijk ouders die hun stempelactiviteit nog moesten doen (bijvoorbeeld palen ontspijkeren), maar die konden deze activeit niet doen omdat er geen palen waren om te ontspijkeren. Deze ouders hebben allemaal hartstikke hard geholpen om het veld op te ruimen, en zelfs toen hun taak erop zat bleven ze nog om het voor alle vrijwilligers iets makkelijker te maken! Echt ontzettend bedankt, super!

Het is ondertussen zaterdagochtend (gisteravond had ik geen tijd meer om nog een verslag te schrijven), en dit is het laatste wat ik moet doen voor Timmerdorp 2012. Over een tijdje beginnen wij alvast met de voorbereidingen van Timmerdorp 2013, dus hou de kranten in de gaten, zodat jullie weten wanneer de inschrijvingen zijn (ergens in maart waarschijnlijk). Voor nu: ik heb een topweek gehad, en ik hoop jullie allemaal volgend jaar weer te zien!

Groetjes!

Bekijk alle dag verslagen