Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

De brandstapel is klaar voor vanavond

Vrijdag 31 augustus 2018

Dat was het weer, Timmerdorp 2018. Als ik nu vanuit de regelkeet naar buiten kijk zie ik nog heel veel mensen, maar geen hutten meer. Wat een gek gezicht is dat! Gelukkig staat er wel een hele grote leidingtoren met een immense houtstapel eromheen. Dat betekent namelijk dat de fik doorgaat! Vanavond om 19.30 gaat hij aan, dat wordt genieten.

Voordat het zover is wil ik natuurlijk eerst vertellen over vandaag. Allereerst ben ik ontzettend blij dat ik weer helemaal beter ben en vandaag de hele dag heb kunnen knallen. Vanmorgen werd er door de kinderen nog getimmerd, en een groot deel van de leiding was al bezig met het opruimen van alle spullen. Dat is natuurlijk jammer, maar het moet wel gebeuren. Als we pas ’s middags beginnen zijn we nooit op tijd klaar voor de fik. Gelukkig zijn er toch altijd nog wat rode shirtjes die in het veld kunnen helpen. Naast het timmeren werd er ook nog druk geknutseld. Wat ik heel erg tof vond om te zien is dat iedereen echt nog lekker bezig was!

Vandaag moesten alle kinderen op het Timmerdorp overblijven. Op die manier is iedereen namelijk op tijd voor het omtrekken en het slopen. Het is namelijk belangrijk dat we dat met zijn allen doen. Na de lunch begon het omtrekken. Voordat we dat gaan doen hebben we altijd een heel belangrijke peptalk met de leiding. Slopen is namelijk ontzettend leuk, maar we moeten wel allemaal focussen tijdens het slopen. Om 13.00 werden alle hoogste hutten omgetrokken. Dat waren er dit jaar erg veel, maar het ging heel erg goed. Sommige kinderen vonden het jammer dat hun hut niet omgetrokken kon worden, maar misschien lukt dat volgend jaar wel! Na het omtrekken begon het echte slopen. Alle hutten moesten uit elkaar en alle spullen moesten naar verschillende plekken. Het ongeverfde hout mocht naar de houtstapel, geverfd hout en deuren naar de container en alle palen werden ontspijkerd en worden opgeslagen voor volgend jaar. Ik stond, net als elk jaar, in de container voor alle deuren en het geverfde hout. Toen ik op een gegeven moment naar buiten keek zag ik alleen nog een paar palen staan, echt heel gek! Ook de laatste palen gingen ontzettend snel, en de laatste troepjes werden door heel veel mensen opgeruimd. Binnen 2 uur was het hele dorp opgeruimd. Aan het eind werd er nog wat lekkers uitgedeeld en konden alle kinderen naar huis. Wat ik heel leuk vond is dat heel veel kindjes nog even langskwamen om ons te bedanken. Wij hebben een topweek gehad, dus het is goed om te horen dat jullie dat ook vonden.

Voor de leiding is het nu tijd om soep en broodjes te gaan eten, heerlijk na zo’n middag slopen. Daarna moeten we de laatste spullen opruimen en zorgen dat (bijna) alles van het veld is voordat de fik er vanavond in gaat. Hopelijk zie ik jullie, en alle andere mensen die zin hebben om te komen kijken, dan! En natuurlijk hopelijk tot volgend jaar!

Bekijk alle dag verslagen