Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

De trekkers aan de slag...

Vrijdag 8 augustus 2014

We zijn er weer!! Gister was het eindelijk zover: we mochten weer beginnen. Om ongeveer 7 uur 's ochtends werden de eerste karren naar het veld gereden. Vanaf dat moment was er meteen een boel te doen op het veld: spullen werden uitgezocht, het eerste hout werd gebracht, er moest van alles worden schoongemaakt, de Regelkeet werd ingericht... De hele dag werd er al hard gewerkt. Zelfs na het eten gingen we nog even door, hoewel we toen ook al wel wat moe begonnen te worden. En ja, we moeten natuurlijk nog wel een tijdje door.

Vanmorgen begonnen we om ongeveer 8 uur weer. Vandaag kwamen ook de eerste ouders hun stempelactiviteiten doen. Er wordt ontzettend veel werk verzet, dus we gaan als een speer! Het enige moment dat de vrouwelijke leiding wat minder werkt is als er een hele leuke vader aan het helpen is. :-)

Op dit moment (terwijl ik dit schrijf) is het 14.45, dus de dag is nog lang niet voorbij. De rest van vandaag komen er nog veel meer ouders helpen met pallets uit elkaar halen en hout ontspijkeren, dus aan het eind van deze dag zal er al veel echt timmerhout liggen. Ook zijn vandaag de Timmerdorpkrantjes gemaakt, dus die liggen zometeen ook klaar, zodat ze zondag uitgedeeld worden.

Morgen komt er geen verslag, want er zal morgen ongeveer hetzelfde te vertellen zijn als vandaag. Zondag zal ik wel nog iets schrijven, en dan vanaf maandag natuurlijk elke dag!

Update van de vrijdagavond: de ouders die hier vanavond aan het helpen waren hebben het al gezien: er stond een vrachtwagen flink vast in het gras. Het heeft uiteindelijk ruim een uur geduurd voordat 2 (!!) trekkers de vrachtwagen los hebben kunnen trekken! Ondertussen stond er een flinke groep leiding om het hele gebeuren heen, en iedereen leek het beter te weten...! :-)

Bekijk alle dag verslagen