Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Een minihut in een vuurputje

Woensdag 12 augustus 2015

Vandaag begin ik het verslag met een stukje over tradities. Een traditie is iets wat je steeds op (ongeveer) dezelfde manier doet. Bijvoorbeeld elk jaar met kerst hetzelfde toetje, dat is een traditie. Het Timmerdorp heeft heel veel tradities. Eén van mijn favoriete tradities is mevrouw de Weerd. Naja, niet mevrouw de Weerd zelf, maar wel de appelflappen die ze bakt. Mevrouw de Weerd bakt namelijk al sinds haar kinderen meedoen met het Timmerdorp elk jaar appelflappen voor de leiding. Haar oudste dochter is nu 25, dus reken maar eens uit hoe lang ze dat al doet. Jeltes en Sibren zitten nu in de leiding, en nog steeds komt ze elk jaar appelflappen brengen. Ieder jaar vragen we ons weer af of ze dit jaar wel komt, en steeds verrast ze ons weer met een mand vol heerlijke appelflappen. We vinden dit zo ontzettend lief (en lekker), dat ik vind dat mevrouw de Weerd (en de appelflappen) wel eens wat extra aandacht verdienen. Mevrouw de Weerd, bedankt!!

Ik ga dit verslag natuurlijk niet alleen maar praten over tradities en eten, maar vooral over timmeren. Want er is vandaag weer ontzettend veel getimmerd. Ik weet het, dat zeg ik iedere dag, maar het is ook echt zo! Ik typ dit verslag altijd vanuit de regelkeet (soms met wat frustraties, wanneer bijvoorbeeld de laptop uitvalt en ik mijn halve verslag opnieuw moet typen.....!) en door het raam zie ik precies een paar hoge hutten staan. Eén van die hutten heeft een blauw briefje op de planken hangen. Dit is een bouwstop. Een bouwstop betekent niet dat je niet meer mag timmeren, maar dat je hut niet meer hoger mag worden. Dat komt omdat je hut niet stevig genoeg is. Het is natuurlijk belangrijk dat de hutten veilig zijn, dus als een hut niet stevig genoeg is om nog hoger te bouwen wordt er een bouwstop gegeven. De heren van deze hut waren hier niet zo blij mee, maar ze hebben nog genoeg dingen te timmeren rond hun hut.

Er was vandaag ook hoog bezoek op het Timmerdorp. De burgemeester kwam langs. Mensen die ons ook op Facebook volgen hebben al een foto kunnen zien. De burgemeester is alle hutten langs gegaan, en heeft met veel kinderen wat gekletst over hun hut en het timmeren. Ik begreep zelfs dat sommige kinderen nu een handtekening van de burgemeester op hun hut hebben staan. Echt supercool!

Vanmiddag was er een scoutingclinic op het grasveld naast de hutten. Er werden mini-hutten gebouw, en daarna leerden de kinderen hoe ze een vuurtje moesten maken. De hutten die ze gebouw hadden mochten in de fik. Ook werd er een spel gespeeld, waarbij er gehandeld moest worden. Ik weet niet precies hoe het werkte, maar ik zag heel veel lachende kinderen, dus het was volgens mij ontzettend leuk! Morgenochtend wordt er gevoetbald, ook daar hebben best veel kinderen zich voor opgegeven.

Hebben jullie het trouwens gemerkt? De tijd gaat vliegensvlug! We zijn alweer over de helft van onze timmerweek! Morgenochtend wordt er nog getimmerd en gevoetbald. Morgenmiddag de barbecue, en vrijdag is alweer de laatste dag. Duimen jullie allemaal mee voor goed weer? Want we willen natuurlijk wel fikken ’s avonds!! Als we nou allemaal, en ook de opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes, zusjes, papa’s, mama’s , burgen en iedereen die zijn handen vrij heeft, blijven duimen, dan komt het vast goed!

Lieve allemaal, ik ga even op zoek naar een leuke foto voor bij het verslag. Ik zie jullie morgen weer!

Bekijk alle dag verslagen