Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

De burgemeester

Woensdag 18 augustus 2010

Hallo weer allemaal!

Het is weer tijd voor het Verslag van de Dag. Voor mij was het hoogtepunt vandaag toch wel Timmerdorp's Got Talent! Wat was er een boel talent hier zeg! Er werd gezongen, gedanst en er was zelfs een echte quiz. Uiteindelijk won de act van Roy en Zoë, die samen Hot ‘n' Cold van Katy Perry gezongen en gedanst hebben! Een ander hoogtepunt was het bezoek van de burgemeester en wethouder van Castricum. Ze hebben een rondje over het veld gedaan en zelfs een paar hutten beklommen! Verder zijn er vandaag ook de eerste bruggen verschenen op het Timmerdorpveld. Er zijn ondertussen alweer een aantal hutten die verbonden zijn met een brug, met een brugvergunning! Want zonder brugvergunning mag je de brug nog niet op.

Wat mij opgevallen is tijdens de dag vandaag is dat er veel kinderen zijn die denken dat ze niet meer kunnen timmeren omdat er niet meer genoeg hout is. Nu heb ik van Paul van de leiding gehoord dat je zelf nog kruislatten kan maken door plankjes stevig aan elkaar te slaan. En als je geen balken meer kan vinden is het heel handig om eerst even naar je zelfgemaakte trap te kijken, omdat daar vaak ook nog balken op zitten. Op die manier kan je toch het nodige hout nog vinden.

Morgenochtend kunnen jullie timmeren en voetballen. De voetbalteams zijn gemaakt en het wordt een spannende strijd! Morgenmiddag is het tijd voor de jaarlijkse barbecue. Elke hut krijgt een eigen barbecueputje, waar jullie zelf lekkere dingen op mogen barbecueën. Jullie krijgen een boel lekkere dingen van de leiding, die jullie lekker op kunnen smikkelen! Tijdens de barbecue mag er helaas niet getimmerd worden, maar barbecueën lijkt mij ook erg leuk! Ik hoop dat ik bij een paar kinderen een beetje mee mag eten. Misschien neemt er wel iemand marshmellows mee!

Vandaag heb ik een aantal vragen gehad, en die zal ik hieronder beantwoorden. Daarna ga ik lekker slapen, zodat ik morgen goed uitgerust ben voor het timmeren en de barbecue.

Er staat een caravan op het veld waarvoor is dat?? Ik en mijn vriendjes hebben het idee dat daar de grote baas van het timmerdorp in slaapt.
In die caravan wordt inderdaad geslapen, maar niet door de grote baas. De grote baas slaapt lekker thuis, omdat die goed uitgerust moet zijn! ;-)

Wordt er dit jaar net als vorig jaar een grote leidingtoren gebouwd? Wij hebben de vier palen wel zien staan maar er gebeurd niet heel veel mee.
Ja, er wordt weer een leidingtoren gebouwd, toen ik aan het einde van de middag naar huis ging zag ik dat er al wat gebouwd werd, dus morgen zullen jullie zien dat er een begin is gemaakt!

Met wie heeft Mike (uit de leiding) nu eigenlijk verkering?
Met Jantien!
Is het tijdens de bbq verplicht om de leiding te voorzien van eten, volgens Kees en Sanne moeten wij ook pannenkoeken voor hun bakken.
Het is niet verplicht om eten te maken voor de leiding, maar als je dat wel doet ben je de allerliefste van het hele dorp!

Nou, nu is 't toch echt tijd om m'n bed in te gaan, ik zie jullie allemaal morgenochtend weer!

H. Amer

Bekijk alle dag verslagen