Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Woensdag 18 augustus 2021

En weer een Timmerdorp-dag voorbij! En wat een heerlijke dag was het weer vandaag. Een klein regenbuitje, maar verder de hele dag droog en zelfs af en toe een zonnetje. Voordat ik ga vertellen over vandaag moet ik nog even iets verbeteren over mijn verslagje van gister. Er was namelijk vandaag niet één deelnemer jarig, maar zelfs twee deelnemers hadden de eer om vandaag op verjaardag te vieren op het Timmerdorp en te trakteren! Het lijkt mij ook wel leuk om een keer op het Timmerdorp jarig te zijn. Maarja, mijn verjaardag is in december, dus dat zal nooit gebeuren. Tenzij we een winter-Timmerdorp organiseren… Hmm…

Deze ochtend werd er heel hard getimmerd. Iedereen wist namelijk dat er ‘s middags niet getimmerd kon worden, dus moesten er veel dingen gebeuren deze ochtend. Er kwamen derde verdiepingen twee glijbanen, bruggen, nog meer afdakjes, muurtjes, ramen, van alles verscheen in ons dorp. Ook werd er lekker gedanst en geschreeuwd. Ik vond het weer heerlijk. 

In de middag gingen alle deelnemers met hulp van de leiding een vossenjacht doen! In de buurt van het Timmerdorp zaten allemaal mensen van de leiding verstopt, verkleed als hardloper, zwerver, visser, oude vrouw, van alles en nog wat. De groepjes kinderen moesten deze vossen vinden soms ook opdrachten uitvoeren. Ondanks dat het jammer was dat er niet getimmerd mocht worden werd er toch hard gezocht naar de vossen, en was het ene groepje nog fanatieker dan het andere groepje! Bijna alle groepjes hadden alle vossen gevonden, en hadden ook erg hard hun best gedaan bij de opdrachten. Eén groepje had wel 12x de basketbal in de basket gegooid! Echt heel knap, want elke rake gooi moest iedereen een tegel verder naar achter gaan staan. Echte talenten in die groep. Ook werd er goed meegezongen met de piraat met de accordeon, en is er vaak op het doel van de voetballers geschoten. Na de vossenjacht kwamen alle kinderen weer op het veld en was deze derde timmerdag alweer afgelopen.

Gelukkig kunnen we morgenochtend nog een laatste ochtend lekker timmeren. Ik weet dat een aantal hutten nog grote plannen hebben voor deze laatste ochtend. Ik ben heel benieuwd wat er morgen allemaal nog te voorschijn komt! Na het timmeren ‘s ochtends zijn we gelukkig nog niet klaar, want in de middag gaan we barbecueën, jammie! Ik heb er nu al trek in, lekker smikkelen met iedereen uit wijk 1 (en natuurlijk ook de andere wijken, maar die hebben andere leiding om te helpen). En dan vrijdag nog een laatste dag, waarin alle hutten gesloopt gaan worden.

Nou lieve lezers, na deze timmerdag heb ik allerlei lekkers gemaakt voor de barbecue van de leiding morgenavond, dus het is nu toch wel weer tijd om mijn bed op te gaan zoeken. En ik kan zeggen, die lag afgelopen nacht toch wel heel erg lekker! Een zacht matras, geen muggen en geen gekke geluiden zoals je die wel hebt als je op het veld slaapt! Ik heb geslapen als een Doornroosje! Tot morgen allemaal, en slaap lekker!

 

Bekijk alle dag verslagen