Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Onze huisfotograaf Stijn

Woensdag 21 augustus 2019

Voordat ik ga vertellen over de dag van vandaag weer ik eerst even aandacht voor iets anders. Op de foto hierboven zie je Stijn. Normaal staat Stijn niet zo vaak op de foto, omdat hij altijd de foto’s maakt. Daarom vonden we het wel belangrijk om Stijn ook even in het zonnetje (en op de foto) te zetten. Kan jij raden hoeveel jaar Stijn al in de leiding zit? Stijn maakt niet alleen hele mooie foto's, hij weet ook ontzettend veel over timmeren en hij kan bijvoorbeeld heel erg goed bouwvergunningen uitdelen. Heb jij wel eens een bouwvergunning van Stijn gekregen?

Dan door naar de dag van vandaag. Dit was de laatste dag dat we de hele dag konden timmeren. En dat is ook flink gebeurd! Er zijn weer extra verdiepingen getimmerd, balkonnetjes, mooie tuintjes (zelfs met plantjes!), echt van alles! Er is vandaag wel besloten dat de hutten niet hoger mogen worden dan drie verdiepingen, dus de hogere hutten kunnen de komende twee dagen hun hut goed dichttimmeren. Hoe gaat het met jouw hut?

Naast het timmeren waren er vandaag ook andere dingen te doen. Je kon je inschrijven voor het voetbaltoernooi (die is morgen), er werd geknutseld en de kinderen konden meedoen met oud-Hollandse spelletjes. Ik zag kinderen kloslopen, sjoelen, spijkerbroekhangen, echt van alles was er te doen. Sommige kinderen zijn na een paar dagen erg moe van het timmeren, dus dan is het lekker om even wat anders te kunnen doen. Bij het knutselen kan je ook van alles maken. Ik zag vlaggen, kaarten, timmerkisten, allemaal verschillende dingen.

Morgenochtend wordt er weer lekker verder getimmerd. Misschien heb jij ook nog wel plannen voor je hut. ’s Middags timmeren we niet, want dan gaan we barbecueën! Alle kinderen krijgen twee lekkere dingen om te bakken, en heerlijk pannenkoekenbeslag van Bakker Burgmeijer. Neem wel zelf een pan mee! Als je nog andere dingen mee wilt om lekker van te smikkelen mag dat natuurlijk. Ook de ouders die meekomen mogen natuurlijk wat lekkers meenemen (maar geen alcohol). Ik vind zelf de barbecue altijd heel gezellig, alle vuurputjes met lekkere hapjes, en allemaal smikkelende kinderen eromheen. Ik kan me dat ook nog heel goed herinneren van toen ik zelf meetimmerde, alweer jaren geleden!

Morgenavond heeft de leiding een eigen barbecue, die is ook om alle vrijwilligers te bedanken voor het harde werken. Naast de fik is dat één van mijn favoriete avonden van het jaar!

Volgens mij heb ik het eerder ook al geschreven, maar voor de zekerheid nog een keer. Wist je dat je ook ’s middags of ’s avonds altijd even langs mag komen? Misschien is er wel iemand aan wie je je hut nog graag wil laten zien, dat mag gewoon! Wij vinden het heel gezellig als er soms wat mensen langskomen, en er is altijd iemand van de leiding op het veld!

Voor mij is het nu tijd om af te gaan sluiten, nog even kletsen met de mensen die hier nu zijn, en daarna lekker richting mijn bed. Nog twee dagen knallen, ik heb er zin in! Ik zie jullie morgen!

Bekijk alle dag verslagen