Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Balken ontspijkeren

Woensdag 22 augustus 2012

Nog één nachtje! Dan beginnen we weer met alle voorbereidingen op ons Timmerdorpveld. Afgelopen weken is er al druk gewerkt, en we hebben er allemaal zin in! Een paar weken terug hebben we met een hele grote groep van de leiding al balken ontspijkerd, zodat jullie weer mooie verdiepingen kunnen maken. Hebben jullie er al zin in?

Ik kan in elk geval niet wachten! Vanaf morgen druk aan de slag, vanaf vrijdag komen er ook ouders helpen, en vanaf maandag begint het Timmerdorp écht! Laten we met z'n allen hopen op mooi weer. Het hoeft natuurlijk niet zo heet te zijn als afgelopen weekend, maar het zou wel lekker zijn als het niet regent. Hoewel, een paar druppels zijn ook niet zo erg, we zijn niet van suiker!

Voor de mensen die dit jaar nieuw zijn zal ik nog even kort uitleggen wat het Timmerdorp is, en wat dit verslag jullie allemaal zal gaan vertellen. Het Timmerdorp is een weekje lekker timmeren. Alle ingeschreven kinderen maken (met een groepje) een eigen hut. Elke hut is anders: sommigen zijn hoog, anderen juist heel goed dichtgetimmerd, en sommigen hebben gordijntjes en planten voor de deur. Toch wordt elke hut wel op dezelfde manier gebouwd. Een hut begint met vier palen, die staan al in de grond. Aan die palen worden aan alle vier de kanten kruislaten getimmerd. De naam zegt het al een beetje: het zijn latten, die gekruist zijn. Daarbovenop komen vier dwarsbalken (grote, stevige balken die horizontaal vastgetimmerd zijn), en als dak of verdieping komt er een deur bovenop. Kijk maar eens bij de foto's van vorig jaar, dan snappen jullie meteen wat ik bedoel!
Naast dat er lekker getimmerd wordt zijn er ook nog andere activiteiten. Er is een voetbaltoernooi, er staat een leestent, er kan geknutseld worden en op donderdagmiddag gaan we met z'n allen barbecueën. Albert Heijn Castricum zorgt voor allemaal lekkere dingen, zodat alle kinderen een middag lekker kunnen smullen. En naast al deze dingen hopen we elk jaar op goed weer op vrijdag: dat betekent namelijk dat de fik door kan gaan! Als afsluiting van de week wordt dan al het hout op een grote stapel gegooid, rondom de 'leidingtoren'. Dit wordt op vrijdagavond onder begeleiding van de brandweer in de fik gestoken. Een mooiere afsluiting kunnen wij ons niet bedenken!

Ik ga nu snel verder met wat laatste dingetjes die ik nog moet doen voordat ik klaar ben om te timmeren (nog even oefenen en spieren trainen!). Hou komende week de website in de gaten, want daar komen alle foto's op te staan. Ook schrijf ik elke dag het 'Verslag van de Dag', waar in te lezen is wat we die dag allemaal hebben meegemaakt! Mocht je nou iets bijzonders te vertellen hebben wat écht in het verslag moet: kom het even vertellen onder de luifel!

Tot volgende week!

Bekijk alle dag verslagen