Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Kroketten van de Rabobank en de Toren!

Woensdag 30 augustus 2017

Nou, vandaag was niet helemaal zoals we het gehoopt hadden denk ik. Afgelopen dagen was het zulk heerlijk weer, vandaag heeft het de hele dag geregend!! Gelukkig was het alsnog wel een hele leuke dag. Er is veel minder getimmerd, omdat de kinderen niet op hun hut mochten komen. Dat heeft te maken met de gladheid van de deuren op de hut. Toch zag ik wel veel hutten waar op de begane grond dichtgetimmerd werd. Ook werd er een heus Timmerdorpspel gemaakt, en werd er ontzettend veel geknutseld.

Omdat het vanmorgen zo hard regende belde de Rabobank of ze ons misschien blij konden maken met wat lekkers. Samen met Snackbar de Toren hebben ze ons vlak voor de middagpauze lekkere kroketten gebracht, heerlijk waren die! Ontzettend bedankt voor het meedenken met dit vieze weer!

De rest van de dag ontstonden er veel creatieve ideeën in het dorp, en kon iedereen toch lekker bezig blijven. Om warm te blijven werd er gedanst, en werden er twee grote vuurkachels neergezet. Daar kon iedereen even lekker opwarmen. Ook kwamen ’s middags de burgemeester wethouder Steeman langs. Normaal lopen zij altijd een ronde door het dorp, maar vanwege de regen werd er nu eerst een interview met de burgemeester gehouden onder de luifel. Kinderen met een vraag konden die stellen aan de burgemeester, en kregen daar ook een antwoord op. Daarna heeft de burgemeester ook het Timmerdorp nog even bekeken.

Ik vind dat het nu weer tijd is voor lekkerder weer. Dus vanavond allemaal een zonnedans (die van gister heeft niet echt gewerkt geloof ik), en dromen over lekker weer. Dan weet ik bijna zeker dat het morgen wel weer een mooie dag wordt. Morgenochtend wordt er lekker getimmerd, en is het jaarlijkse voetbaltoernooi. Vandaag is daar druk voor ingeschreven, maar kinderen die de inschrijving gemist hebben kunnen zich morgen ook nog inschrijven. Na de middagpauze gaan we lekker barbecueën. Elke hut krijgt een eigen vuurputje, waarin ze lekker hun hapjes kunnen bereiden. Vergeet daarvoor niet een pan mee te nemen, en een bord en bestek. Als je zelf nog een goed idee hebt voor iets lekkers kan je dat natuurlijk ook meenemen! Ik hou zelf altijd van plakjes komkommer en kleine tomaatjes. Misschien vind jij dat ook wel lekker!

Tot morgen lieve allemaal, lekker opdrogen thuis en dan morgen weer lekker knallen!
Knuffel van de leiding!

Bekijk alle dag verslagen