Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

Tata, bedankt voor onze nieuwe materiaalwagen!

Woensdag 30 augustus 2023

Pfoeh, wat was het nat vandaag! Ik heb het gevoel dat ik nog steeds niet helemaal opgedroogd ben! Maar gelukkig hebben we ook nog wel wat zon en droge momenten gehad!

De dag begon wel redelijk droog, maar het begon wel al te druppelen toen de vlag omhoog ging en er getimmerd mocht worden. Toen het harder begon te regenen moest er geschuild worden. Het ging helaas niet zachter regenen, dus duurde het schuilen best lang. Toch was er groot feest in de radiohut, er werd gelezen in de leestent, sommige kinderen konden in hun hut (waar het droog was) nog wat verder timmeren en er waren ook wat kinderen die lekker zaten op te warmen onder de luifel met wat thee. Het was super gezellig op het veld, zo cool dat de regen daar geen verandering in brengt. Ook hadden we vandaag hoog bezoek, de burgemeester kwam namelijk langs! Onder een paraplu is ze langs alle hutten gegaan, waar ze veel foto’s genomen heeft! Ook heeft ze nog even feest gevierd bij de radiohut. Echt heel leuk dat ze de tijd nam om even op bezoek te komen!

Ik had een stagiair bij me vanmorgen, en met zijn tweeën hebben we wel nog wat nuttige dingen kunnen doen, ondanks de regen. Toen het, voor het einde van de ochtend, stopte met regenen, zijn we langs de hutten gegaan om de deuren af te drogen, zodat iedereen ook weer op de hutten kon. Tot de pauze begon is er nog lekker door getimmerd, en ook in de pauze was het gelukkig droog. 

Na de pauze bleef het ook nog een tijd droog, en kon er nog meer getimmerd worden. De kinderen die drie verdiepingen willen hadden nog wel even haast, want de tijd gaat snel. Voordat een hut een derde verdieping mag moeten de kinderen langskomen bij het bestuur. Tijdens deze afspraak moeten ze uitleggen hoe ze ervoor gaan zorgen dat hun derde verdieping veilig is, en welke regels ze zullen volgen. De kinderen van die hutten hebben daar vaak al heel goed over nagedacht, en na toestemming kunnen ze hun bouwvergunning aanvragen. Zo tof!

Vandaag werden de deelnemers verwend met popcorn. Ook zijn er een paar winkeltjes ontstaan tussen de hutten, waar bijvoorbeeld zakjes snoep en hamburgers (snoepjes) worden verkocht. Ook kan je bij een hut van de glijbaan en is er een hut waar je kan blokgooien (blikgooien, maar dan met blokken). Het is heel leuk om te zien wat voor creatieve dingen er allemaal bedacht worden!

De postbezorging op het Timmerdorp heeft het trouwens ook druk! Elke dag worden er stapels post afgeleverd, die dan weer rondgebracht moet worden. Als je post wil sturen, probeer dan wel het hutnummer op de kaart over envelop te zetten! Zonder kunnen we de post ook wel bezorgen, maar het is het makkelijkste als er een hutnummer op staat. Alle kinnderen zijn super blij als ze post krijgen van de Timmerdorp-postbodes.

Morgen staat er weer een gezellige dag op het programma. ‘s Ochtends is de laatste timmerochtend, dus denk goed na over wat je nog wil doen met je hut. ‘s Middags gaan we barbecueën, dat is ook altijd zo gezellig! Alle deelnemers krijgen wat lekkers van ons, maar neem vooral ook nog wat extra lekkers mee als je dat wil. De ouders die komen helpen kunnen natuurlijk ook wat lekkers voor zichzelf meenemen. Alleen geen alcohol, want dat wordt op het Timmerdorp niet gedronken.

Voor nu is het weer tijd om te gaan slapen, zodat we goed uitgerust zijn voor morgen.
Welterusten, en tot morgen!

Bekijk alle dag verslagen