Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2023 is van 28 augustus tot en met 1 september 2023

Verslag van de Dag

De nieuwe materiaalkeet

Zaterdag 27 juli 2013

Hoi allemaal!

Hoera, het Timmerdorp komt alweer zo dichtbij! Nog twee weken, en dan zijn we alweer druk aan het voorbereiden! Hebben jullie er zin in? Ik wel! Gelukkig staan de laatste weken voor het Timmerdorp voor mij ook al helemaal in het teken van het Timmerdorp.

We hebben dit jaar bijvoorbeeld een nieuwe materiaalkeet. De keet die we hadden was al behoorlijk oud, dus het werd wel tijd voor een nieuwe. Gelukkig is dat gelukt, dus dit jaar zal er een mooie ‘nieuwe’ keet staan voor alle spullen die we nodig hebben. Jullie denken nu misschien: ‘Maar als die keet er al is, wat moet jij dan nog doen?’ Nou, afgelopen dagen zijn Fleur (ook van de leiding) en ik bezig geweest met het verven van de keet. Zoals je kan zien op de foto hierboven is de keet nu helemaal mooi rood-wit, de enige echte Timmerdorp-kleuren!

Verder moeten er altijd nog allerlei dingen gebeuren voordat het Timmerdorp echt kan beginnen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de leiding al de donderdag voor het Timmerdorp begint met alles voorbereiden? Van donderdag t/m zondag worden alle keten naar het Timmerdorp gebracht, worrdt alles opgebouwd, worden de palen voor de hutten klaargezet, wordt het hout gebracht en ontspijkerd, wordt het dorp versierd, er gebeurt echt van alles. Hierbij helpen jullie ouders ook mee, met bijvoorbeeld het boren van gaten voor de palen, of het slopen en ontspijkeren van de pallets. Allemaal dingen die hard nodig zijn om tijdens de week lekker te kunnen timmeren.

Tijdens deze voorbereidingen zal ik jullie weer af en toe een update geven van hoe het allemaal gaat! Hou dus vooral de site in de gaten, zodat je niks van het Timmerdorp mist!

Tot snel!
Groetjes,
Margy

Bekijk alle dag verslagen