Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Het overzicht van de keten.

Vrijdag 13 augustus 2010

Goedenavond!

Vrijdag de 13e, voor veel mensen niet de beste dag van het jaar. Toch heb ik vandaag een geweldige dag gehad. Om een nog beter beeld te krijgen van het Timmerdorp ben ik vandaag teruggegaan naar het Timmerdorpterrein, waar de leiding al druk bezig was met de voorbereidingen voor volgende week. Ook ouders waren druk in de weer, door pallets te slopen, palen te halen, koffie te zetten en andere dingen die gedaan moeten worden. Je denkt misschien ‘Hoe herken je dan wie de leiding is?' Nou, dat is simpel uit te leggen. De leiding van het Timmerdorp is allemaal te zien in rode t-shirts. Het Timmerdorpbestuur draagt blauwe shirts, en de ouders hebben gewoon lekker hun eigen kleren aan. Op die manier is het altijd duidelijk bij wie je moet zijn.

Sinds ik maandag op het veld was is er een boel veranderd. Er zijn verschillende keten neergezet, 5 om precies te zijn, en een caravan, waar een paar mensen van de leiding in slapen, zodat er altijd iemand op het terrein aanwezig is. Die keten worden voor verschillende dingen gebruikt. Hieronder zal ik uitleggen welke keten er van links naar rechts op het veld staan.
De koffiekeet: De naam zegt het al: daar wordt koffie gezet voor de leiding en de ouders die hard klussen. Ook kan daar de afwas gedaan worden.
De EHBO-keet. Deze keet is natuurlijk erg belangrijk, want hier worden alle wonden netjes opgelapt. De Regelkeet: Nog een erg belangrijke keet. Hier is altijd iemand van het bestuur te vinden, en de keet staat vlak naast de luifel, waar de leiding altijd te vinden is. Als je een probleem hebt (klein of groot), kan je dat hier komen vertellen.
De materiaal-keten: Als laatste zijn er nog twee materiaalketen. Hierin ligt alle spullen die voor een Timmerdorp nodig zijn. Hamers, breekijzers, handschoenen, alles wat je kan bedenken. Deze keten heb ik niet van binnen mogen bekijken: alleen leiding mag naar binnen.

Behalve dat deze keten nu op het veld staan ligt er ook al een grote stapel hout in het midden. Dit zijn niet gewoon planken, waar je meteen mee kan timmeren, maar het zijn pallets. Deze pallets worden door ouders en leiding uit elkaar gehaald, zodat er wel losse planken zijn waarmee getimmerd kan worden. Toen ik vandaag langskwam waren veel mensen daar druk mee bezig. Ik heb begrepen dat dit best een vervelend klus is, omdat het heel moeilijk is de planken niet helemaal kapot te maken als je de pallets uit elkaar haalt. Want met kapotte planken timmeren is ook niet alles. Ook zijn er een heleboel pallets, dus een heleboel werk. Gelukkig hoeft dit niet in stilte te gebeuren. Er klinkt vrolijke muziek over het veld, waar alle ouders en leiding van kunnen genieten tijdens het werk.

Ik ben benieuwd wat er verder nog allemaal moet gebeuren voordat het Timmerdorp 2010 écht van start kan gaan. Als ik dat ontdekt heb zal ik het natuurlijk ook met jullie delen!

Tot de volgende keer!
H. Amer

 

Bekijk alle dag verslagen